Crisi Dels Míssils A Cuba

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 21 de abril de 2012
[pic]
Contesta les següents questions:
1. Descriu el tipus de font utilitzat ( 1 punt)
2. Identifica les idees principlas i situeu-les en el nucli temàtic corresponent (2,5)
3.Expliqueuels segúents conceptes: “guerra freda” i 2carrera armamentística” (2 )
4. Resumeix el panorama polític que va quedar després de la 2ª guerra mundial i relaciona- ho amb a) la guerra freda (2,5) ib) la coexistència pacífica (2).


1. Aquest text es una font primària i directa, ja que es un discurs pronunciat a la televisió en el qual Kennedy parla de la crisi dels míssils a Cuba, el qualno ha estat manipulat per ningú. Jhon F. Kennedy va ser president dels EUA des de 1960 fins al seu assanitat el novembre de 1963, i va ser decisiu tant en la invasió a la bahia de Los Cochinos, jaque va respondre amb un ofensiu blocatge a la illa de Cuba. El discurs va ser transmitit el 22 d’octubre de 1962 per un dels pocs canals que existien.
2. La idea principal que Kennedy vol reflectires que qualsevol míssil que apunte cap als Estats Units será considerat com una amenaça directa per part de la URSS i será respost amb un conflicte armat.
Aquest enfrontament es produix durantels anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, anys en que la URSS i els EUA lluiten per la influencia total al món, una Guerra que va a arribar a conflictes indirectes entre les dues potències endiverses ocasions.
Kennedy vol informar a la població del blocatge que Estats Units esta produint a l’illa de Cuba per a evitar la posible arribada de vaixells amb material nuclear que poguerasignificar un atac contra l’hemisferi occidental. Aquest blocatge es produix com a consecuencia de la aliança comercial i militar entre el règim revolucionari cubà i la URSS, després que Fidel Castroenderrocara el govern de Batista i proclamara el carácter revolucionari del seu nou govern l’any 1960. Com a consecuencia del nou govern anticapitalista, els Estats Units van a declarar el boicot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La crisi de Cuba
  • La Crisi Dels Paralitzats Medusa
  • L'origen dels problemes de la globalització: la crisi dels estat-nació
  • crisi
  • l expansi econ mica dels anys vint i la crisi bors ria
  • cubos
  • Cuba
  • CUBA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS