Crisis de 1929

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014
CRISI DEL 1929






CAUSES
Els historiadors defensen que les causes d’aquesta gran recessió varen ser la sobreproducció, la forta especulació que caracteritzaven l’economia mundial delspaïsos vencedors de la primera guerra mundial, la inflació creditícia, l’especulació borsària i les desigualtats en la riquesa.
La sobreproducció és un procés econòmic en el qual es produeixen quantitatssuperiors a les que pot absorbir la demanda aquesta fou una de les causes juntament amb l’especulació que va fer la gent a la borsa; en aquell moment la borsa donava molts beneficis per tant lapoblació tant rica com pobre, experta com inexperta jugaven a comprar les accions a un preu molt baix i vendre’l al cap de poc temps a un preu molt més elevat, inclús las persones sense formació alguna,com hem esmentat anteriorment, s’animaven a jugar i fer el rol d’empresaris i broquers tot demanant crèdits que no podrien tornar. Això produí la pujada de les cotitzacions tot formant una granbombolla especulativa: l’augment del valor de les accions es produïa sobretot pel convenciment entre els inversors que com més aviat compressin més gran serien els seus guanys que n’obtindríem, no pas com aresultat de la diferencia entre el preu sinó del preu de compra i de la venda.
Una altre causa que produí el declivi de l’economia mundial va ser la pujada, encara més dels tipus d'interès, reduintaixí l'oferta monetària. Aquesta política no va ajudar a recuperar la liquiditat dels bancs, sinó que fou l'origen de dificultats financeres encara més grans que patiren especialment les empreses.També va reduir dràsticament el nivell de demanda agregada, de manera que els productors es van trobar amb excedents que no sabien com vendre, ocasionant una dramàtica caiguda dels preus i delsbeneficis.

DESENVOLUPAMENT

El desenvolupament de la crisi està marcat per un gran esdeveniment: el crac del 29, el crac fou aquell moment de la història en el que la borsa de Wall Street(Nova York)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crisis de 1929
  • Crisis De 1929
  • La Crisis De 1929
  • Crisis De 1929
  • crisis 1929
  • CRISIS DE 1929
  • Crisis 1929
  • Crisis De 1929

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS