Crisis De La Cosmologia Geocentrica

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2012
Crisis de la cosmologia Geocentrista


La teoria geocèntrica:

Va sorgir de l’antiguitat a Grècia per explicar el moviment dels astres de el sol i la lluna, hi varen participar filòsofs iastrònoms, d’aquesta manera varen mesclar també els seus pensaments.
1. Model de Naximandre:  va ser el primer en formular una teoria al s.VII a.C., suposava que la terra tenia formacilíndrica i estava rodejada de una nublina que l'envoltava en la que de forma ocasional s'hi obrien dos forats de diferents tamanys en els que es podia vorer el foc i la llum del sol en un, i la lluna i les estrelles en unaltre.
2. Model de Plató: va difondre la teoria geocèntrica de l’univers, en la qual formulava que la terra té una forma esfèrica i ocupava el centre de l’univers, va ser admesa per l’astronomiagrega i per la edat mitjana, aquest model no explica la trajectòria que segueixen els planetes.
3. Model de Aristòtil: Amplia el model de Plató introduint la teoria de les esferes, segons aquestateoria cada astre es arrastrat per una esfera concèntrica ( que comparteix el mateix centre ) en la terra, de forma que cada un de ells descriu un cercle respecte a l’eix i a més a l’espai no hi hacosos que no tenguen una esfera perfecta i estan produïts d’una matèria immutable.
4. Model de Tolomeu: Hipaci de Nicea va estudiar el moviment del sol, i es va adonar que segons una observació delsol desde la primavera a la tardor i de la tardor a la primavera, el sol no portava una velocitat constant. Per a justificar aquest observació va proposar un model segons el qual el sol es moviaseguint una circumferència anomenada epicicle, el centre de l’epicicle es mou a la vegada alrededor de la terra describent una circumferència a la terra que es anomenada deferent.
Claudi Tolomeu, vaassentar el model geocèntric al aplicar les construccions del model de Hipaci de Nicea al moviments dels planetes i dotarles d’un aparell matemàtic necessari per a preveure les posicions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geocentrica
  • geocentrismo
  • Geocentrismo
  • Geocentrismo
  • el geocentrismo
  • Geocentrismo
  • Geocentrismo
  • El Geocentrismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS