Crisis de l'antic règim

Páginas: 16 (3913 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
La crisi de l’antic règim a Espanya i a les Illes Balears















Índex
Crisi de l’antic règim ------------------------------------------------------------------------------------- 1
El regnat de Carles IV ------------------------------------------------------------------------------------ 3
Guerra de la independència espanyola------------------------------------------------------------- 5
Les corts de Cadis i la constitució de 1812 --------------------------------------------------------- 8
El regnat de Ferran VII --------------------------------------------------------------------------------- 12
La pèrdua de les darreres colònies d’Espanya a Amèrica ------------------------------------- 17
L’antic règim a les Illes Balears---------------------------------------------------------------------- 20
Opinió personal ----------------------------------------------------------------------------------------- 21
Bibliografia ----------------------------------------------------------------------------------------------- 22








Crisi de l’antic règim

LA crisi de l'antic règim és la confluència de canvis que sorgeixen a Europa occidental enel període d'aproximadament cent anys des de la publicació de l'enciclopèdia (1751) fins a les revolucions de 1848.
Es pot considerar una crisi general, perquè, encara que no l'anomenava amb la figura d'un segle la generalització de les seves conseqüències era un clar impacte en tota la civilització Occidental. El fet que identifica amb els processos revolucionaris grans tres (revolució burgesa,revolució liberal, revolució industrial) afegit algunes dificultats per a la catalogació com a crisi, com les revolucions seria un procés de canvi ràpid, mentre que la crisi anterior pateixen canvis conseqüències dels quals només són visibles en el llarg termini.
Antic règim era el terme utilitzat que només es podria aplicar a França i ampliar els Estats-nació en la qual corria monarquiesautoritàries o absoluta durant l'edat moderna, com Espanya i Portugal. Anglaterra i Holanda ja eren monarquies parlamentàries. Aquest Europa està ocupada pels imperis de caracterització molt diferent (Àustria, Rússia, Turquia i la Prúsia). Però les conseqüències de la crisi de l’antic règim afecta tot decisivament, en la mateixa manera que una bona part del món, incloent el nou continent: Amèrica,aquest últim amb l'aspecte diferenciat que dóna els processos d'independència (1776 Estats Units, 1808-1824 per a l'Amèrica espanyola continental i portuguès). En el cas d'Europa Central i oriental, canvis s'estenen en el temps fins a la primera Guerra Mundial (1914-1918) representa la crisi de l'antic règim al mateix temps: l'episodi final en la transició del feudalisme al capitalisme, amb el triomfd'aquesta última com un mode de producció. L’assentament de la burgesia com una nova classe dirigent. L’estat liberal com un nou sistema polític. Liberalisme polític i econòmic com nova ideologia dominant. Ells també són actes senyalables el viatge més llarg: s'acceleren els canvis demogràfics i urbanístics. Sorgeix el proletariat industrial com la nova classe oposada a la burgesia i comencen elsconflictes socials que són conegudes com el moviment obrer. I sobretot, el món de les idees i creences: religió està separada de l'estat i comença un procés de descristianització en art i literatura triomf el neoclassicisme, romanticisme i Realisme. La ciència i tecnologia entren en contacte entre ells i amb les demandes socials de la industrialització, així les seves possibilitats de créixerexponencialment.




El Regnat de Carles IV
Quan va ascendir al tron Carles IV (1788-1808), i el seu ministre Florida blanca des de el moment en que va començar la revolució francesa intentava evitar qualsevol revolucionari "contagiï" del país veí. Un estricte control de les duanes i una censura estricta eren el mitjà utilitzat per aïllar el nostre país des del tumult francès. Després d'un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisis de l'Antic Règim
  • L'Antic Regim
  • L'Antic Regim
  • La Crisi De L'Antic Règim
  • L'Europa de l'Antic Règim
  • L'Europa A L'Antic Règim
  • La crisi de l'Antic Regim
  • La crisi de l’antic règim a espanya (xix)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS