Crisis Del Petroli De 1973

Páginas: 5 (1213 palabras) Publicado: 20 de abril de 2011
CAS PRÀCTIC

“CRISIS ECONÒMIQUES”

“La 1ª crisis del petroli, 1973”

Introducció

En aquesta pràctica analitzaré la informació obtinguda sobre la crisis del petroli, la qual va començar l’any 1973 i es va allargar fins al 1974. El inici d’aquesta crisis va ser quan els països integrants de la OPEP (Organització dels Països Exportadors de Petroli), junt amb Egipte i Síria, van decidir queno tornarien a exportar petroli a cap dels països que havien donat suport a Israel durant la guerra de Yom Kippur, en la que van participar Israel contra Síria i Egipte. Aquesta decisió sobre el tall del subministrament va afectar als Estats Units i als països aliats de Europa Occidental.
La OPEP englobava a 13 països on estaven 7 nacions àrabs i d’altres exportadors de petroli. Aquest grup es vacrear com a resultat de la pressió que feien les grans companyies petrolíferes per reduir els costos del petroli.
Els països d’orient mig es van quedar amb el control de un producte bàsic com és el petroli, arrel d’això van començar a acumular grans quantitats de diners que en part van repartir amb altres països subdesenvolupats, i per altre costat, els països rics es van adonar de que erentotalment dependents del petroli que li subministraven d’altres països.

* Com es comportaven els consumidors?

Abans de que els països integrants a la OPEP tallessin el subministrament de petroli, els consumidors, sobretot els Estats Units, tenien al seu abast grans quantitats de petroli i a uns preus econòmics. A moltes ciutats nord-americanes les extensions de terreny eres molt grans i eratotalment necessària la utilització del automòbil com a mitjà de transport i a arrel d’això el consum de combustible a aquest país era molt alt.
El 16/10/1973 la OPEP va tallar el subministrament de petroli i va deixar de enviar –lo cap a Occident, sobretot a Estats Units i als països baixos. Israel també va estar afectat per aquests talls al subministrament. Al inici d’aquests talls, lesimportacions de barrils de cru a Estats Units dels àrabs es va reduir de 1,2 milions de barrils a només 19000 unitats, estem parlant d’una baixada de més del 60%. Encara així, aquestes restriccions no van ser iguals per a tots els països de la CEE, per exemple Holanda va viure un tall total de cru per simpatitzar amb Israel, mentre que Regne Unit i França pràcticament van seguir amb el mateix abastimentque tenien, en canvi la resta de països es van trobar amb retalls parcials.
El resultat va ser que el preu del petroli es va multiplicar per 4, i això va comportar que comencés una etapa de recessió, amb una gran inestabilitat econòmica i un gran augment de la inflació, va ser una situació molt complicada sobretot per als parats, les persones majors i el treballadors joves.
En 1974 la borsa vaperdre quasi 100 milions de dòlars del seu valor només en 6 setmanes.
Les escoles i oficines a Estats Units tancaven habitualment per estalviar combustible consumit amb la calefacció, i a les fàbriques van tenir que acomiadar a molts treballadors i van fer reduccions de producció.
El cas de Japó va ser el que va portar millor la crisis, ja que el sector del automòbil va innovar, van fabricarcotxes molt més compactes i amb menys gasto energètic.

A Estats Units arrel de la falta de benzina, van posar a la pràctica una forma de control del consum, els conductors amb matrícules que acabaven en números imparells podien posar benzina els dies imparells i el mateix passava amb els dies parells. Per altre costat a les benzineres es va utilitzar un codi de colors per indicar la disponibilitatde la benzina; una bandera verda indicava venda il·limitada de benzina, una bandera groga indicava restriccions i una bandera vermella indicava que no hi havia benzina.
A Estats Units al 1974 per intentar reduir el consum, es va baixar el límit de velocitat a 90Km/h. Amés per altre costat, es van reunir tres dels grans constructors de cotxes de Estats Units i van decidir de cotxes més petits i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisis Del Petrolio 1973
  • Crisis del petróleo 1973
  • 1973, CRISIS DEL PETRÓLEO
  • Crisis Del Petróleo De 1973
  • CRISIS DEL PETROLEO 1973 1976
  • Crisis Del Petroleo De 1973
  • Crisis 1973 españa
  • La crisis de afganistan 1973-1988

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS