Cristiandad en el edificio de la Pedrera (BCN)

Páginas: 3 (510 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013


Cristianitat en L'edifici de la pedrera


En gaudi va assignar a l'edifici de la pedrera un gran simbolisme religiós, en tots els aspectes començant per la fachada i acabant per el terrat.Per començar , en la façana superior, amb capullos de rosa hi han marcades les paraules “Ave maria “ (Ave Gratia M plena, Dominus tecum). A més a mes, segons el projecte original la façana hauriaestat rematada per un grup escultòric de pedra, metall i vidre el cual era composat per la Mare de Déu del Rosari amb el Nen Jesús en braços, envoltada dels arcàngels, Miquel amb una espasa derrotant aSatanàs, enroscat en una bola del món situada als peus de la Verge i Gabriel amb un lliri símbol de puresa. Finalment aquesta estatua tot i estar preparada no s'hi va posar degut a els incidents de lasemana tràgica.

La façana del Passeig de Gràcia per la seva part esta tota decorada amb lliris , simbol de puresa per part de la verge, aixo es una conclusió de que a dalt de tot i posi Ave de“Ave Maria”.

A la part superior de la façana del Xamfrà es troba una rosa en relleu, i la inicial M de Maria, que haurien estat la base de l'escultura de Maria i els arcàngels que finalment no es va col· locar. En els dos laterals del xamfrà es troben a la part superior les paraules “Gratia i Plena” de l'Ave Maria.(Plena ets de gràcia)

A la façana del carrer Provenza, en la part superior sesituen les paraules “Dominus i Tecum” l'Ave Maria.(El Senyor està amb tu)

A la decoració amb pintures murals, realitzades per Aleix Clapés es troven diversos motius ornamentals i temes d'inspiraciómitològica, com algunes escenes de “Les metamorfosis d'Ovidi”, també hi figuren altres temàtiques, com els set pecats capitals i diversos episodis de la vida és somni, de Pedro Calderón de la Barca.El pati superior seria una escena del corpus cristi així, les sortides d'escala serien gegants, cadascun dels quals assumiria un paper en l'acte sacramental: els principals, situats al xamfrà,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cristiandad
  • Cristiandad
  • La Cristiandad
  • Cristiandad
  • Cristiandad
  • Crisis en la cristiandad
  • La Pedrera. Gaudi
  • La pedrera (gaudi)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS