cristianismo

Páginas: 5 (1211 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
1r curs de batxillerat Metodologia teològica




















Unitat 2
Resolució Exercici
Fe i Raó































1.1. Pau, quin ambient troba a Atenes? Creus que és important tenir en compte el context, l'ambient,la cultura per a poderanunciar la fe? Per què?

L'apòstol en arribar a Atenes,es troba una ciutat plena de representacions de diferents déus,això és una forma de demostrar la poca profunditat dels mateixos,suggerint que aquests només són aparença.Pau conversa amb diferents personatges com jueus a les sinagogues i filòsofs de diverses corrents (epicuris i estoics).Si observem aquests filòsofs, ens adonarem de la formad'entendre i aplicar les seves idees. En primer lloc els epicuris professaven la creença en que els déus vivien en un món sense preocupacions tant per ells com els humans. En el pla ètic buscaven la felicitat però no com a voluntat per gaudir,sinó com a la superació de lligams que generessin patiment. D'una altra banda trobem els estoics,la seva filosofia es basava en la materialitat de l'ànima humanai dels éssers vius. Aquests pensaven que l'univers estava governat per la raó (logos).En un pla ètic,consideraven a tots els seus seguidors a viure segons la raó,sent amos de si mateixos i indiferents al dolor i plaer. Aquesta introducció serveix per veure com pensaven els atenesos i les dificultats que podria trobar-se Pau alhora de fer arribar el missatge,”Jesús i la seva resurrecció” al pobled'Atenes. Per als grecs,passar de falsos déus al Déu viu,voldria dir creure en el missatge de Pau,és a dir convertir-se,creure en Jesús i la seva paraula.

Contestant a la segona part de la pregunta,podem posar com exemple el context global del passatge. Ens adonarem, que és un element important per la transmissió del missatge,atès que la situació de la ciutat i els seus habitants,travessen unmoment complicat pel que fa a una crisi de valors morals i religiosos.Analitzant l'ambient,aquest és un element clau per a la comunicació del missatge que Pau vol enviar a la gent,si recordem l'apòstol,és envoltat per una multitud d'atenesos a l'areòpag,això fa que el missatge que es vulgui transmetre arribi a molta gent. Per últim la cultura juga un paper no menys important per la transmissió dela fe,ja que amb ella aconseguim que el nostre interlocutor capti la idea del nostre missatge i que hi hagi un intercanvi d'impressions. En definitiva es busca un diàleg basat en el respecte i veure els
diferents punts de vista que el debat pugui generar.

1.2. Quina estratègia utilitza Pau per acostar la fe cristiana als grecs?

Sota el meu punt de vista,Pau fa servir una estratègia queconsisteix en establir un diàleg intercultural posant aquests aspectes en una continua perspectiva bíblica tradicional,és a dir Déu com a creador,orígen del ser humà i coneixement en la sapiència de les sagrades escriptures. Convé pensar, en la utilització de la sabiduria local per presentar un missatge i poder combatre idees adverses. És important impulsar un diàleg,confiança i comprensió mútua perdesenvolupar una actitud de respecte pel pensament o creences d'altres persones. Així doncs s'estimula l´honestedat intel·lectual per assumir diferències i expressar les idees amb llibertat.

1.3. Quin Déu presenta Pau als seus oients?fes una relació completa del que diu sobre Déu.

Aquesta relació s'inicia quan Pau puja a l'areòpag,dret,envoltat de tots els seus oients comença undiscurs,citen primer l'anunci d'una inscripció al “Déu desconegut”.Després fa esmenta a Déu com a creador del món on no es troba en cap construcció humana,senyor del cel i la terra. Pau cita a Déu com a font de vida que va originar el llinatge entre humans,a un Déu que va fitxar el temps,llocs on els homes han de viure per buscar-lo. Un Déu que no es troba lluny de cada un de nosaltres,ja que som del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cristianismo
  • Cristianismo
  • Cristianismo
  • Cristianos
  • Cristiano
  • el cristianismo
  • Cristiano
  • Cristianismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS