Cristianos

Páginas: 6 (1421 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013
La Pesta Negra, una epidèmia de pesta bubònica procedent de l’Àsia central, va afectar gran part d’Europa entre 1348 i 1351. Es calcula que va produir la mort d’aproximadament un terç la població europea. Sembla que a les vigílies de la Pesta Negra la població europea estava a punt de tocar sostre; l’epidèmia no hauria fet més que magnificar un procés que s’hauria acabat produint igualment.
Todoel sector británico; diferentes tipos de sectores y el valor que tenian en ese momento dividio en diferentes periodos.
Incios revolución industrial, algódon, industrias de substitución(cañamo y el lino), Producción de seda, construcción, producción manufacturera en Gran Bretaña, Innovaciones tecnologicas.
DIAPOSITIVA 10
Diferencias entre Francia y Estados Unidos o Alemania, condiciones deguerra de los paises continentales. Poruqe Gran Bretaña era superior.
Diapositiva 11
Qué se pretendia con los mercados de estas fabricas, que genera en el proceso industrial español.
Diapositiva 12
Explicar la I revolución indústrial. Transformaciones en algunos de los paises.
Diapositiva 13
Propiedades de la terra, como afectaban, qué fases son más importantes, desamortizaciones.
Diapositiva14
En el momento en que esta sucediendo la revolución indústrial en España, predomoinio de la agroalimentaria(baja productividad en exapnsión rural), desarrollo tenuo del textil, expansión de metalurgica etc. Comparar con Alemania o Gran Bretaña.
Diapositiva 15
Se ve la producción manufacturera de lo que es la industria. Se ve el dominio de los Estados Unidos comparado con otros productores uotros paises. Revolución Tecnológica. Crack 29
Diapositiva 16
2. CARACTERÍSTIQUES DE L’AGRICULTURA TRADICIONAL

2.1. Treball i producció

L’agricultura depèn de la dotació de factors i de les tècniques disponibles. Els factors de producció són la terra, el treball i el capital.
La terra, entesa com a espai útil apte per a l’explotació i el conreu, és limitada i no homogènia: el seu valorcanvia segons la qualitat i la ubicació.
El factor capital era poc important en les economies tradicionals. El capital té però una gran capacitat de transformació sobre l’agricultura: de fet la utilització massiva de capital és la principal diferència entre l’economia tradicional i l’economia moderna. La característica principal de les economies tradicionals és que es tracta d’economies orgàniques,d’economies on tot procedeix de la terra.
Des de la revolució agrària de la prehistòria fins cap als segles VIII i IX, a Europa l’agricultura es concentrava entorn al Mediterrani, on les terres són fàcils de treballar amb una arada senzilla (l’arada romana), però pobres i sovint afectades per la sequera.
Més al nord predominaven el bosc i la ramaderia; la seva explotació es completava amb unaagricultura itinerant.
L’arada de rodes, més pesada que l’arada romana, però capaç de treballar els sòls de l’Europa del nord, més compactes, però també de més qualitat i menys exposats a la sequera.
La vella agricultura mediterrània i la nova agricultura del nord tenien unes característiques comuns i unes altres d’específiques. La característica comú més important era l’aïllament. La finalitatprincipal de l’activitat econòmica no era incrementar la producció i la renda, sinó assegurar la reproducció humana.
La diferència principal entre les dues zones radicava en l’organització de la producció. A l’Europa mediterrània la terra de conreu era posseïda i explotada de forma individual per cada pagès.
A l’Europa del nord, la terra era també posseïda individualment, però l’organitzacióde l’agricultura era comunitària: la comunitat de poble determinava quina terra s’havia de conrear i què s’hi havia de conrear.
Biennal: un any es conreava cereal, l’altre any es deixava descansar la terra. Si els camps eren tres o múltiples de tres, el sistema era triennal; en aquest cas es sembrava un any cereal d’hivern, l’any següent un cereal de primavera i el tercer any el camp es deixava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cristianismo
  • Cristianismo
  • Cristianismo
  • Cristianos
  • Cristiano
  • el cristianismo
  • Cristiano
  • Cristianismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS