Cristofor Colom

Páginas: 6 (1364 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
VIATGES DE CRISTÒFOR COLOM
S'anomena descobriment d'Amèrica a l'arribada d'espanyols comandats per Cristòfor Colom a una illa del mar Carib.
Colom intentava viatjar cap a les Índies per una nova ruta cap a l'oest, que li portarà a topar-se amb Amèrica el 12 d'octubre de 1492.
El continent americà estava habitat des de feia mil·lennis (uns 30, aproximadament). El viatge de Colom establí unvincle definitiu entre Europa i Amèrica, que comportà la colonització del Nou món per part de les potències europees en els segles següents.
Tres embarcacions, la Pinta, la Niña i la Santa María,
Primer viatge de Colom
El 2 d'agost de 1492, Cristòfor Colom embarcà amb tota la seva tripulació, i al dia següent, abans de sortir el sol, va salpar del port de Palos de la Frontera. El 9 desetembre arribaren a les Illes Canàries on s'hi havien amarrat durant uns dies. Primerament, van navegar fins a La Gomera, on visità a Beatriz de Bobadilla que era la governadora de l'illa; i posteriorment, van amarrar a Gran Canària.
El dia 6 de setembre van continuar el seu viatge cap al desconegut. El seu objectiu era Cipango (l'actual Japó). El dia 13 de setembre, descobrí la declinació magnèticade la terra, i el 16 arribaren a la mar dels Sargassos. El 24 va haver a bord de les naus un intent de motí, però la crisi va ser superada. A partir de l'1 d'octubre s'adona de què alguna cosa no va bé. El 6, ja han sobrepassat les 800 llegües i no hi ha indicis de terra, tot i que segons les seves estimacions haurien hagut de tocar terra després d'haver navegat 700 llegües. Durant la nit del 6 al7 d'octubre, es produí el primer motí entre els mariners de la Santa María. No obstant això, la nit del 9 al 10 d'octubre el malestar s'estengué a tots. Llavors, acordaren de navegar tres dies més i al cap d'aquest temps, si no trobaven terra, tornarien. El dia 10 van veure ocells. Desembarcaren el 12 d'octubre, havent trigant 36 dies de viatge, a una illa coneguda pels natius com Guanahani, querebatejà amb el nom de San Salvador, a l'arxipèlag de les Bahames. També desembarcà a l'illa de Cuba, en aquesta, el 25 de desembre de 1492, s'enfonsà, la Santa Maria. Les seves restes van ser usades per construir el fort de La Nativitat, constituint així.
Segon viatge de Colom
El 25 de setembre de 1493, Colom tornà a salpar amb disset vaixells. L'objectiu d'aquest viatge fou explorar,colonitzar, i predicar la fe catòlica pels territoris els quals havien descobert, sota l'aixopluc de les butlles alexandrines que protegien els territori descoberts de les reclamacions portugueses.
Un cop Cristòfor ja havia salpat, direcció Cadis i Amèrica, arribà de la Cort de França el seu germà Bartolomé Colom a Barcelona, i els reis li van proporcionar tres vaixells, i va anar a buscar el seu germàa Amèrica, trobant-lo a Santo Domingo, al fort de la Nativitat.
El 3 de novembre del 1493 descobrí l'illa de Guadalupe, a uns 480 quilòmetres, el dia anterior havia vist en el mateix arxipèlag de Guadeloupe les illes La Désirade i Maire-Galante que rebré el nom de la segona caravel·la. Desembarcà a Basse-Terre que és la part més muntanyosa de l'illa en el poble de Capesterre. El nom de Guadalupeprové de la semblança del massís muntanyós de Basse-Terre amb el monestir extremeny de Santa María de Guadalupe.
A meitats de febrer fa tornar dotze vaixells cap a la península, sota el comandament de Antonio de Torres, qui portà un Memorial als reis catótics reclamant ajut desesperadament especialment menjar i que es paguessin els sous de la gent. Es queixava que li havien enviat 200 personessense sou, i que així no tenien recursos per a resoldre les seves necessitats, que molts dels enviats amb suposats oficis els desconeixien.
El 12 de març inicia la seva penetració a l'illa, i fa construït el fort de Sant Tomás. A mitjans d'abril inicià l'exploració de Cuba i Jamaica. Del 14 al 15 de setembre de 1494 observà l'eclipsi lunar.
A poc de partir Torres els problemes que Colom preveia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colomer
  • Colomos
  • Colomer
  • colomer
  • COLOMO
  • Colomer
  • Colom
  • Colomos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS