Criterios de corrección grau mitjà

Páginas: 7 (1520 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
mitjà (C1)
Àrea d’expressió escrita (30%) Redacció (mínim 200 paraules) (80 punts) Adequació, coherència, cohesió, extensió i presentació (20 punts)
Adequació, coherència i cohesió Les redaccions han de ser pròpies i complir les propietats mínimes d’adequació i coherència, així com redactar-se en el moment de la prova. Quan una redacció infringisca de manera greu algun dels requisits anteriors,per exemple, quan no tracte en absolut d’un dels dos temes proposats o quan l’examinand actue fraudulentament, tindran una puntuació global, en els dos apartats de la redacció, de 0 punts. Adequació El text aconseguix el propòsit comunicatiu, s’ajusta a la finalitat i a la situació comunicativa, es respecta el grau de formalitat de la situació i es tria la varietat lingüística i el registre queexigix el context (fins a 5 punts). Coherència La informació expressada s’ajusta quant a quantitat, qualitat i rellevància al que demana el text, i, a més, les idees s’exposen d’una manera clara i ordenada, i responen a una estructura entenedora de la qual es poden extraure fàcilment unes idees principals i unes altres de secundàries (fins a 5 punts). Cohesió gramatical El text conté els elementslingüístics apropiats i està ben articulat: fa un bon ús de la connexió textual, del manteniment de les referències (connectors i marcadors discursius, signes de puntuació, temps verbals, pronoms, articles, demostratius, possessius, etc.), dels procediments de condensació i d’ampliació de la informació (nominalitzacions, reformulacions, incisos, etc.) i, si cal, dels procediments de modalització,d’impersonalització i de citació (fins a 5 punts). Cohesió lèxica El lèxic triat és l’apropiat per a la bona construcció del text; la selecció de les paraules s’ha fet amb criteris de precisió, varietat i eliminació de repeticions innecessàries, i, a més, ha utilitzat mecanismes de referència, com ara la sinonímia, l’antonímia o les relacions entre els termes d’un mateix camp semàntic, per a fer mésric el significat del text (fins a 5 punts). Extensió i presentació (Els punts es descompten del total de l’apartat.) Les redaccions que no arriben a 150 paraules tindran una puntuació global, en els dos apartats, de 0 punts, però s’han de corregir. Si en tenen entre 150 i 200, es descompten fins a 10 punts del total de l’apartat. La presentació, claredat i netedat, descompta fins a 5 punts deltotal de l’apartat. L’escrit ha de quedar complet i arredonit. El text s’ha de corregir sencer.

Correcció: morfologia i sintaxi, lèxic i normativa ortogràfica (60 punts) (Cal tindre en compte els continguts del nivell.)
Es corregixen totes les paraules del text. Es descompten 3 punts per cada error. Es compta un error per paraula. Cada dos errors d’accents o dièresis descompten com un error. Siun error es repetix en la mateixa paraula, cada repetició descompta 1 punt, llevat dels errors repetits d’accentuació en què es descomptarà 1 punt cada dos errors. Morfologia i sintaxi Flexió nominal i adjectival; articles; demostratius; possessius; quantificadors: numerals, indefinits i quantitatius; pronoms personals forts i pronoms febles; relatius; interrogatius i exclamatius; preposicions;adverbis; conjuncions; interjeccions; flexió verbal i perífrasis. Lèxic Lèxic i fraseologia. Interferències lingüístiques (barbarismes). Normativa ortogràfica Ajuntar mots quan s’han de separar o viceversa. Separació de paraules. Separació sil·làbica a final de línia. Guionet. Apostrofació i contracció. Consonantisme i vocalisme. Accentuació i dièresi. Paraules inintel·ligibles.

Dictat (alvoltant de 100 paraules) (20 punts)
Es descompten 2 punts per cada error. Es compta un error per paraula. Els errors repetits no descompten. Correcció Paraules no escrites o canviades. Grafies ambigües. Separació de paraules. Separació sil·làbica a final de línia. Guionet. Consonantisme i vocalisme. Apostrofació i contracció. Accentuació i dièresi.

Àrea de comprensió (10%)
Les respostes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Criterios De Corrección
  • Criterios de corrección de la lengua
  • Criterios correccion oral
  • Criterios De Correccion Visual
  • Proves D'Accés A Cicles Formatius Grau Mitjà Fp
  • criterios de correccion
  • LOS CRITERIOS DE CORRECCIÓN IDIOMÁTICAa
  • Criterios de correccion en optometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS