CRITERIS I ACTIVITATS PER A L

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2015
CRITERIS I ACTIVITATS PER A L'AVALUACIÓ
L'avaluació de l'alumnat que participa en el projecte 12-16 es desenvolupa en el marc de l'avaluació formadora.
Aquesta concepció correspon a una visió del'ensenyament en la que es considera que aprendre és un llarg procés a través del qual l'alumnat va reestructurant el seu coneixement a partir de les activitats que porta a terme. L'objectiu és més eld'identificar quines són les febleses de l'aprenentatge que no pas els resultats assolits amb aquest aprenentatge. Els errors són objecte d'estudi en tant que són reveladors de la naturalesa de lesrepresentacions o de les estratègies elaborades per l'alumnat.
En el procés d'avaluació cal tenir en compte tres aspectes: l'avaluació inicial o predictiva, l'avaluació formadora i l'avaluació sumativa.L'avaluació inicial o predictiva té per objectiu determinar la situació de cada noia i cada noi en iniciar un determinat procés d'ensenyament-aprenerntatge per tal d'adequar-lo a les sevesnecessitats.
L'avaluació formadora té com a objectiu determinar les dificultats de cada alumne en el seu procés d'aprenentatge, així com els seus èxits per tal d'adequar i planificar els mitjans de regulacióadients. L'objectiu de l'avaluació formadora és que cada noi i cada noia arribi a ser capaç d'autoregular la seva progressió en el procés aprenentatge, reforçant els èxits aconseguits i proposant formesde gestió dels errors que puguin sortir durant l'aprenentatge. Aquesta autoregulació té lloc, bàsicament, a partir de:
La representació correcta dels objectius.
La planificació prèvia de l'acció.L'apropiació dels criteris d'avaluació.
L'autogestió dels errors.
Així, l'alumnat troba la seva pròpia manera de fer, construeix un bon sistema intern de pilotatge i el millora progressivament.L'avaluació sumativa té per objectiu establir balanços fiables dels resultats obtinguts al final d'un procés d'ensenyament-aprenentatge. Posa l'accent en la recollida d'informació i en l'elaboració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tallers I Activitats Per A Persones Grans En Residències
  • Vocabulari I Activitats
  • Criteris Per La Construcció De Paviiments Urbans
  • Activitats reflexio i refraccio
  • ACTIVITATS DE RESPIRACIÓ I FOTOSÍNTESI
  • HIST RIA Activitats Per Entregar
  • ACTIVITATS G NERE PER UNITATS
  • L Pera Al Romanticisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS