Crles monereo

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2010
Carles MonereoLa veritable humilitat consisteix a estar satisfet

H. F. Amiel

Carles Monereo Font és doctor en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, des l’any 1985, amb eltreball Modelos, sistemas y técnicas de Integración escolar del alumno excepcional (publicada pel departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya el 1988), primera tesi de l’estat espanyol sobreaquest tema. Tres anys després obtindrà la plaça de Professor Titular en aquesta universitat.

Les seves primeres recerques es centren, doncs, en l’atenció de la diversitat educativa, treballanten un centre d’educació especial i realitzant uns primers intents pioners d’integració en escoles ordinàries de nois i noies amb paràlisi cerebral. El 1997 obtindrà el XVII Premi Rosa Sensat dePedagogia pel treball: Instantànies: projectes per atendre la diversitat educativa.

A partir d’aquestes experiències amb les dificultats d’algunes persones per aprendre, comença a interessar-seper les diferents modalitats d’aprenentatge i entra en contacte amb alguns centres que promouen l’ensenyament de tècniques d’estudi, actuant com a director del centre Pascal a Barcelona.

L’entradaa la universitat, primer com a becari de recerca i després com a professor, afavoreix una investigació més rigorosa sobre la temàtica, incorporant nous conceptes (aprenentatge situat, metacognició,autoregulació, coneixement condicional, etc.) que el porten a centrar els seus estudis en l’ensenyament de les estratègies d’aprenentatge com a via per assolir aprenents veritablement autònoms.

Apartir d’aquest moment crea, amb altres col·legues, l’associació educativa Comunicació i Aprenentatge (COMAP) i organitza i presideix les tres edicions de les Jornades d’estudi sobre Estratègiesd’Aprenentatge celebrades a Barcelona els anys 1990, 1991 y 1993, de les que se’n deriven diferents publicacions.

Aquestes jornades seran la llavor per la fundació del Seminari Interuniversitari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monereo
  • monereo
  • MONEREO
  • Monereo
  • Monereo
  • Producto 1 MONEREO Y FRIDA
  • Si ntesis Monereo
  • INFORME DE LECTURA N 1 Monereo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS