Cronica Eurodiputats Uvic

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Els eurodiputats demanen més Europa i més Parlament
El passat divendres 27 d’Abril, amb la celebració de la II Jornada del Parlament Europeu a la Universitat de Vic, es va organitzar una xerrada al’Aula Magna on Raimon Obiols, Raül Romeva i Salvador Sedó van analitzar els reptes del Parlament Europeu
Eren les 12.37 quan Antoni Soy, degà de la universitat de Vic, iniciava l’acte de presentació dela conferència sobre el periodisme europeu i la crisi en la zona euro. A la seva dreta estava assegut Raül Romeva (eurodiputat de Verds/Aliança Lliure Europea) un home jove alt, fornit i amb el caprapat, vestit de manera molt casual duia unes ulleres amb les patilles del mateix color que el seu partit. A la esquerra de Soy hi havia l’eurodiputat Raimon Obiols (representant d’Aliança Progressistade Socialistes i Demòcrates) vestit amb una camisa blanca i una corbata lila, molt moderna per a la seva edat.. L’aula Magna tenia una ocupació d’un 60% aprox. i no es sentia una mosca.
Raimon vacomençar el seu discurs situant la crisi mundial a finals del 2007 als estats Units d’Amèrica i afirmava: “Aquesta crisi no només és financera i econòmica, sinó que també és social, política i europea”.Obiols va remarcar per sobre de tot el risc que existeix en la política de creixement respecte a les polítiques de dèficit 0 i de reactivació de l’economia. Obiols creu que ha d’haver un paquet decreixement juntament amb un paquet d’austeritat perquè les coses vagin bé, no pot ser que només es centri la política en corregir l dèficit i l’eurodiputat va ser molt hàbil utilitzant l’exemple d’unadona obesa que vol fer dieta, que no només s’haurà de centrar en baixar de pes sinó que també haurà d mirar per la seva salut.
Raimon també va parlar de que s’ha de buscar un consens general persortir de la crisi i d’aquest cercle viciós, i va explicar el “six pack” les sis propostes que s’han aprovat últimament al parlament.
Abans d’acabar el seu torn de paraula es va incorporar a la taula...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jorge uvico
  • Article lipdub uvic
  • Cronica
  • Cronicas
  • Cronicas
  • Crónica
  • Crónica
  • Cronica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS