Crítica "Laura A La Ciutat Dels Sants"

Páginas: 3 (600 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
“LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS”


La representació extreta de la novel·la de Miquel Llors, ambientada a Vic, narra el viatge d’una noia barcelonina i en Tomàs Muntanyola, terratinent i hereu d’unarica família de Comarquinal. La parella es coneix a Barcelona, es casen i desprès de 4 mesos de relació la Laura es trasllada a la casa d’en Tomàs, a Comarquinal. Durant la seva estada haurà deconviure amb una societat extremadament tradicional i tancada a tot allò modern. A l’obra també trobem a la Teresa, germana d’en Tomàs. Té un caràcter repressiu, infeliç i sent una enorme gelosiaconstantment per la Laura cosa que fa que mantinguin una mala relació.
La relació amb en Tomàs tot i que té un bon començament , la Laura s’adonarà que el que veritablement sentien al principi no era un amorvertader sinó una simple il·lusió. Mes tard la Laura queda embarassada d’una nena que morirà més endavant a causa d’una meningitis. Amb la mort de la seva filla, la Laura pateix un canvi que no va apitjor ja que troba recolzament amb la Beatriu i el mossèn. Aquest últim ha estat sempre una persona de confiança per a la Laura. Ell li ofereix sempre suport i se la estima molt.
A partir d’aquíconeix a en Pere, un advocat intel·ligent,modern i guapo de casi 30 anys del qual la Teresa havia estat enamorada des de fa anys. La Laura i en Pere acaben enamorant-se. Quan la notícia arriba a les mansde la Teresa, ho escampa pel poble i fa que enviïn a la Laura a les Aulines on estarà reclosa i pensarà amb il·lusió el seu gran amor. Quan torna a Comarquinal i veu que realment en Pere i ella nos’estimen. Els rumors de la possible relació s’havien escampat i en Tomàs se n’havia adonat. La Laura decideix marxar de casa. Aquesta serà tractada amb despreci per part de la gent de Comarquinal i aniràa viure a casa de l’oncle Llibori, un home vell ,amb molta barba i unes grans ulleres, el qual intenta aprofitar-se’n d’ella. Finalment, quan intenta tornar a casa d’en Tomàs aquest s’hi nega a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS