Crónica

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2011
Educació – Universitat Autònoma de Barcelona

La creativitat periodística s’imposa com a mètode d’aprenentatge

Els estudiants de segon de periodisme de la UAB s’enfronten a un 15M en una classemagistral

BARCELONA

Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic. Aquest és el nom de la classe d’avui dijous dia 22 de setembre que s’ha iniciat a les 12.00 i ha tingut unadurada de tres hores. L’última part ha estat curta però intensa. I és que els futurs comunicadors han après a través d’un cas pràctic a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Uncop finalitzades les dues primeres sessions amb el Dr. Pepe Rodríguez i el catedràtic J.M Pérez Tornero, ha arribat el torn del professor M. Ángel Escobar. El també periodista, s’ha hagut depresentar als més de 100 alumnes allà presents en ple plebiscit. Una quarta part de la classe volia fer un descans de 5 minuts abans de seguir amb el programa. La resta volia seguir sense fer cap pausa.“Aixíés la democràcia”, ha ressaltat Pepe Rodríguez entre murmuris i opinions vàries.

I parlant de democràcia això és el que volen els indignats del 15M, una democràcia real. És a través de la imaginacióque el docent ha fet viatjar els alumnes fins a una manifestació. L’objectiu: saber què fer i a qui dirigir-se a l’hora d’afrontar un fet noticiable. Els futurs comunicadors s’han posat a la pelld’un periodista un diumenge 15 de maig a les sis de la tarda. La simulació els ha servit per descobrir els mètodes i els trucs que s’utilitzen per sortir victoriosos d’una cobertura. Per recrear unambient més real, Escobar ha escollit a una alumna a l’atzar. Ella, prudent, ha pujat a la tarima des d’on s’imparteixen les classes per convertir-se en la periodista del cas pràctic. La finalitat del’exercici era trobar, d’entre totes les butaques vermelles on es trobaven els manifestants, la font més neutral i profitosa tot explicant el perquè de la selecció.

Documentació a la xarxa i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cronicas
  • Cronicas
  • Crónica
  • Crónica
  • Cronica
  • cronica
  • cronicas
  • cronica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS