csabnkbask

Páginas: 3 (535 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013
Una persona és un ser, tal com un humà, que té certes capacitats o atributs que li confereixen aquest caràcter. El terme és definit de manera diferent per diferents autors de diferents disciplines, iper diferents cultures de diferents llocs i èpoques.
A l'antiga Roma, la paraula «persona» (llatí) o «prosopon» (πρόσωπον, grec) originalment es referia a les màscares que duien els actors al'escena. Les diferents màscares representaven les diverses «personae» de l'obra escènica.[1] El concepte de «persona» fou desenvolupat més endavant durant els debats trinitaris i cristològics des del segleI al segle VI. Des de llavors, s'han produït canvis significatius pel que fa al significat de la paraula i al seu ús, i s'han fet intents de redefinir-la, amb diferents graus d'èxit i influència.
Enaddició a la qüestió del «caràcter de persona» –és a dir, el que fa que un ser sigui considerat una tal– hi ha qüestions relatives a la identitat personal, és a dir, què fa qualsevol personaparticular aquesta persona particular i no pas una altra, i què fa una persona d'un moment determinat la mateixa persona que era anteriorment, tot i els canvis que hagi pogut patir entremig.

Els animals(Animalia o Metazoa) són un grup d'organismes eucariotes gairebé sempre multicel·lulars. En un registre més científic, també se'ls pot denominar metazous. Es tracta d'organismes heteròtrofs[1] quegeneralment digereixen l'aliment dins una cambra interna, cosa que els diferencia de les plantes i les algues. També es diferencien d'altres grups eucariotes com les plantes, les algues i els fongs perquèmanquen de paret cel·lular.[2] Tots els animals són mòtils,[3] tot i que alguns només ho són en determinats moments de la vida. En la majoria d'animals, els embrions passen per una fase de blàstula,una característica única dels metazous.
En el llenguatge col·loquial, se sol utilitzar el terme «animal» per referir-se a tots els animals excepte els humans però s'ha de tenir en compte que des d'un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS