ct resumen 1 trimeestre

Páginas: 3 (619 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
(1r tr)1.Els mineral  materials sòlids, inorgànics i d’oxigen natural que tenen una composició química determinada i una estructura atòmica ordenada.
-Cristal·lització a partir de fluids. Tenenl’origen en una solució aquosa per evaporació del solvent( l’halita o el guix) per refredament del magma(com el quars o l’olivina) o per sublimació de vapors (com el sofre)
-Transformació en estatsòlid. Es formen quan es produeixen canvis en les condicions ambientals, sobretot de temperatura i pressió.
1.1 PROPIETATS DELS MINERALS  tots els minerals tenen unes propietats físiques que permetenidentificar-los de manera rapida i senzilla.
1.1.1 Propietats Escalars.  no depenen de l’estructura interna del mineral no varien amb la direcció ja que donen sempre el mateix valor .
-HàbitEs laforma externa en que esta cristal·litzat, i es de gran ajut per al reconeixement dels minerals. ex: acicular,forma d’agulla, globular, forma d’esfera, laminar, forma de full,etc.
-Densitat Es larelació que hi ha entre d’un mineral el seu volum. Ex: el quars: d=2,6/cm3 .
-Punt de fusió Es la temperatura a la qual es fon un mineral, passa de l’estat sòlid a l’estat líquid.
1.1.2 PropietatsVectorials Depenen de l’estructura interna del mineral.
-Propietat mecàniques relacionades amb la cohesió que es la tendència d’un cosa mantenir invariable la seva estructura cristal·lina, elcomportament d’un mineral quan se lo aplica una força determinada.
-Duresa Es la resistència que presenta amb la superfície d’un mineral a ser ratllada. Ex: diamant.
-Tenacitat Es la resistència quepresenta un mineral trencar-se o deformar-se :Fràgil : es trenca fàcilment. Mal·leable : es pot laminar fàcilment. Sèctil : es pot trencar en encenalls prims. Dúcti : pot ser estirat com un fil. Plàstic: pot ser doblegat de forma irreversible. Elàstic : pot ser doblegat i recuperat la forma original.
-FracturaEs l’aspecte que te un mineral en trencar-se de forma irregular, pot ser estellosa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ct resumen 1 trimeestre
  • Asig Pr Ct 1
  • CT PS 4 Recuperado 1
  • Resumen Ct
  • Resumen 1
  • Resumen 1
  • Resumen 1
  • Resumen 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS