Ctma

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
1 L’energia que mou els continents
La crisi energètica actual, així com l’augment continu de la demanda i els problemes generats per la contaminació atmosfèrica, han originat la cerca de fontsalternatives d’energia neta. Bona part dels esforços s’han centrat en l’aplicació d’energia geotèrmica, basada en l’increment tèrmic en profunditat. Aquest augment de temperatura és el que s’anomenagradient geotèrmica, i oscil·la al voltant de 300C/Km de mitjana, si bé en algunes regions del planeta pot arribar a 600C/Km.
a) Quines aplicacions pràctiques té l’energia geotèrmica?

Aquestaenergia té diverses aplicacions , s’utilitza en aigües termals, en balnearis i en habitatges, i si compleix la condició que hi ha temperatures altes a partir de 1500C també en podem produir energiaelèctrica

b) Partint d’una temperatura superficial de 00C, fes dues gràfiques en què es representi el gradient geotèrmic. Utilitza dos colors diferents, un per a un gradient de 300C/Km i un altre de600C/Km.

c) Considerant que l’aigua ha de tenir temperatures mínimes de 1500C per poder generar electricitat, a quines profunditats hauríem de bombar aigua en cadascun dels dos gradients? En quindels dos casos sortiria econòmicament més a compte produir energia elèctrica per aquest sistema?

En el primer cas amb un gradient de 300C/Km necessitaríem una profunditat de 5000 metres i en el casde que el gradient sigui de 600C/Km necessitaríem una profunditat de 2500 metres. És clar, que si utilitzem el segon mètode al reduir la distància d’extracció reduïm el pressupost i per tant, ens surtmés a compte.

d) Esmenta dos llocs on s’obtingui energia geotèrmica a Catalunya i digues quin aprofitament concret se’n fa.

Són conegudes les aigües termals de Caldes de Montbui així coml’utilització d’aquesta als hivernacles de Sant Cugat del Vallès.

e) Observa el mapa de sota, amb la distribució de les centrals geotèrmiques que generen energia elèctrica arreu del món, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CTMA
  • CTMA
  • Ctma
  • CTMA
  • CTMA
  • Ctma
  • ctma
  • CTMA APUNTES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS