ctma

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
Maristes Sants-Les Corts







Treball de paleontologia












Guillem Quintana Garcia
Curs 2013/2014
1r btl A

Introducció
Aquest treball consisteix en larecerca de fòssils arreu de la ciutat de Barcelona i en la seva identificació. Pot semblar una tasca fàcil però no, jo i l’Ivan Fernandez vam passar-nos tot un dia caminant en busca d’aquest preciososfòssils que finalment vam trobar.


1r Fòssil

Aquest fòssil es troba al Passeig de Gràcia, 47 a la façana de la botiga desigual.
Podem observar que es tracta d’un mol·lusc del cretaci inferior.Els mol·luscs (Mollusca) constitueixen un fílum d'animals invertebrats. Es coneixen unes 93.000 espècies vivents, fet que el fa el fílum marí més nombrós, conté un 23% de tots els organismes marinsanomenats. Els representants d'aquest fílum viuen en un rang d'hàbitats molt ampli incloent el medi marí, l'aigua dolça i l'entorn terrestre. Els mol·luscs són un grup molt diversificat, en mida, enanatomia estructural, comportament i hàbitat. La ciència que estudia els mol·luscs rep el nom de malacologia.
El Cretaci inferior és la més antiga de les dues grans subdivisions del períodeCretaci.Començà fa uns 146 milions d'anys i acabà en fa 100 milions.



2n fòssil


Aquest fòssil es troba al carrer Sant Quintí, 7-15, tot just al costat del cartell dels gelats, és de dimensionsconsiderables d’uns 10cm així que es pot identificar fàcilment. Es tracta d’un mol·lusc del cretaci inferior, la informació que he aportat al fòssil anterior es vàlida per aquest, ja que són el mateix ipertanyen a la mateixa època.
3r fòssil

Aquest fòssil el vam trobar al carrer Sant Quintí, 52-68.
Segons els meus coneixement podria fer una aproxiació i dir que es tracta d’una closca d’ericó i quepertany al eocè, però com abans he dit, és una aproximació.
L'Eocè és la segona època del Paleogen, una de les subdivisions del Cenozoic. Comprèn el temps entre el final del Paleocè (fa 55,8 ±...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CTMA
  • CTMA
  • Ctma
  • CTMA
  • Ctma
  • CTMA
  • Ctma
  • ctma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS