CUBA

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014


CUBA
PERIODE ENTREGUERRES: ASPECTES POLÍTICS, ASPECTES ECONÒMICS I ASPECTES SOCIALS DE LA GRAN DEPRESSIÓ
El benestar econòmic a Cuba es va veure trastocat l’any 1920 per una important caigudadel preu del sucre, que va provocar el crac bancari, que provocà la fallida de les institucions financeres cubanes. Poc després, quan la producció de sucre del país arribava als 5 milions de tones vafer-se evident la saturació dels mercats i van adonar-se de que l’economia cubana no podia continuar creixent només exclusivament del sucre.

Després del govern de Menocal, el govern d’Alfredo Zayas(1921-1925) va ser escenari de molts moviments polítics, com el moviment obrer. L’any 1920 diferents obrers de diverses ideologies van crear la Federació Obrera de la Habana, on posteriorment, l’any1925 Alfredo López funda la Confederación Nacional de Obreros de Cuba (CNOC), que fou la primera organització obrera de caràcter nacional que proposà la lluita econòmica i la organització del movimentobrer i el desenvolupament de la consciència dels treballadors.

El 20 de desembre del 1922 s’inicia un moviment estudiantil i intel·lectual, on es funda la Federació Estudiantil Universitària(FEU), fundada per Julio Antonio Mella, qui més endavant esdevindrà president. Arran d’aquest moviment el 1923 té lloc la Reforma Universitària de Cuba, on s’exigeixen canvis per millorar la universitatcom recursos, autonomia i participació d’estudiants al govern. Això va fer que es reconegués legalment la FEU i s’iniciessin canvis a la universitat i va crear-se l’Assemblea Universitària, on hihavia professors i alumnes.



L’any 1925 Gerardo Machado arriba a la presidència. Aquest nou règim ofereix nous treballs a les classes populars i estabilitat a la classe mitjana, però amb una granrepressió contra els adversaris polítics i els moviments opositors.
El seu programa econòmic consistia en la reducció d’inversions, la reforma aranzelària (volia elevar els aranzels a productes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuba
  • CUBA
  • Cuba
  • cuba
  • Cubo
  • Cuba
  • cuba
  • cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS