Cuentos

Páginas: 2 (311 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
FAULA:
1) Definició:
Narració en què es dóna un ensenyament útil o moral, per mitjà d’una ficció al·legòrica en què intervenen animals i àdhuc éssersinanimats parlant i obrant com si fossin éssers humans o racionals.

2) Resums:
a) La llebre i la tortuga:
Tracta d'una llebre i una tortuga que proposen feruna carrera per veure qui es millor dels dos. La llebre tan feixuga, aposta a que ella arribarà abans que la tortuga, ja que ella és mès ràpida. Pero latortuga, molt confiada, diu que ella podra arribar encara que ella sigui lenta. Quan la carrera va començar, la tortuga anava amb un ritme molt lent, i la llebre moltfelic anava com un avió. De sobte, la llebre va decidir de manera molt confiada que podía descansar una mica, fins i tot creu que si dorm durant una bonaestona, la tortuga no avançaría mès que ella. Al cap d'una estona, la llebre es lleva d'un llarg somni, i de sobte veu que en la linea de meta ja hi era latortuga. La tortuga comença a diure que tenia molta raó, i dient-li a la llebre que no fa falta ser rápida per guanyar.

b) El corb i el renard:
Tracta d'un corbque hi estaba penjat d'un arbre, amb un troç de formatge al bec. Al cap d'una estona, va aparéixer un renard, que va ser seduït per l'olor del formatge. Desobte, el renard li digué al corb que era un corb molt bonic, i que si podía cantar alguna cançó per mostrar la seva bonica veu. Aleshores, el corb moltcontent, va obrir el bec per cantar. Y de la seva boca el formatge va caure a terra. Llavors el renard, va començar a riure, dient-li al corb que va ser estafat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuento que te cuento
  • Cuentos Que No Son Cuentos
  • Cuenta cuento
  • cuento cuento
  • cuento cuento
  • Cuentos Que No Son Cuentos
  • Mi Cuento Cuenta
  • Cuenta Cuentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS