Cuero

Páginas: 5 (1203 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2010
D: USOS I APLICACIONS

El cuir és un dels materials més nobles, la seva versatilitat permet obrir un espectre que s'amplia cada vegada més els seus usos. El cuir pot ser utilitzat per a tapisseria, en totes les aplicacions, butaques, coixins, cadires, capçaleres de llit, entre altres coses, catifes i carpetes, objectes decoratius, marroquineria, a la moda, i així podria continuar una llistainterminable.

EL CUIR AL DISSENY

El cuir com a matèria primera en productes considerats "dissenyats", ara per ara està limitat als rubors tradicionals de marroquineria, calçat i indumentària, guiats comercialment per les tendències globals provinents del món de la moda.
Últimament estan apareixent nous materials que poden competir amb algunes de les seves avantatgescomparatives tradicionals. Com a conseqüència d'aquesta realitat de mercat ha hagut una falta de motivació de replantejar el rol que el disseny pogués aportar estratègicament, més enllà de marcar tendències.
En nom de construir una visió pròpia des del disseny, es marca una diferència entre "el cuir en el disseny" en contra de "el disseny en cuir". Aquesta diferència porta a focalitzar-se en elmaterial i les seves possibilitats formals i estructurals, ja com a dissenyadors especialitzats en el cuir.

El desenvolupament del cuir reconstituït està íntimament lligat a la indústria paperera, tant en la seva concepció com en la seva consegüent creixement. Altres possibilitats imaginables dins d'aquest pensament analògic inclouen cuir laminat, expandit o corrugat. Tal és aixíamb el cas del cuir amb lycra, un compost laminat de dos materials existents però units de manera que treballen junts, cada un aprofitant les qualitats de l'altre, aconseguint així un cuir de gran elasticitat sense perdre resistència. Aquest exemple il·lustra un cas d'unir materials existents per tal que es complementin, sense donar un salt qualitatiu. Són millores de propietats existents iinherents als components combinats de manera nova. Aquests són només alguns punts de partida, per descomptat hi ha moltes altres possibilitats a imaginar i investigar.

[pic] [pic]

[pic] [pic]

Com mostren aquests exemples la industria del disseny utilitzant el cuir com a base d’impressió és llarga i existeixen infinitats d’aplicacions, des deenquadernacions i packaging fins objectes d’us quotidians com pilotes de futbol.

E. PROCESSOS INDUSTRIALS:

Històricament, la indústria del cuir es va limitar bàsicament a perfeccionar i modernitzar els processos de curtició i acabats, amb escassos exemples que transcendeixen les àrees tradicionals d'aplicació. Els processos i tecnologies d'aquest sector estan ben difosos i fomentats anivell industrial, amb els objectius de baixar costos i impacte ambiental i, alhora, oferir productes de més qualitat. Els paràmetres de qualitat en aquest sentit tenen a veure amb la varietat i qualitat de textures i colors de la mateixa manera que millores en el comportament físic i mecànic (Elasticitat, respirava, manteniment, durabilitat, etc.). Alguns dels variables físics de producció encurtiembre inclouen, la capa (pèl, flor, descarnada, etc.), el color, la densitat / duresa, el gruix, la part del cos (esquena, panxa, culata, clatell, etc.). La textura i el
aroma. Aquestes variables incideixen directament en el comportament del material, incloent la seva caiguda, la seva capacitat tèrmica, la seva resistència a la punció, tracció i abrasió, la seva resistència al aigua i la sevarespirava.

Tot i que hi ha molta informació sobre els processos en curtiembre (dins de la fàbrica), hi ha molts factors que fan a les característiques del cuir que es defineixen abans, des de la pròpia vida de l'animal, els quals no són molt difosos, en part perquè la indústria no té incidència en ells, o simplement perquè no són d'interès ni aparent rellevància.
Podríem dir que l'animal és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cueros
  • Cueros
  • Cuero
  • Cueros
  • Cueros
  • El cuero
  • El cuero
  • Cuero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS