Cuestionario Platón

Páginas: 6 (1321 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2012
1) Fes un breu resum del contingut del llibre II de La República.
En aquest llibre, Plató mostra un diàleg que va tenir Sòcrates amb Glaucó i Adimant, germans de Plató, sobre la recerca de la definició de justícia. Glaucó li demana a Sòcrates la raó per la qual han de triar la justícia en comptes de la injustícia, aquella justícia que s’ha d’adquirir perquè els ciutadans siguin veritablementciutadans justos.
Plató proposa la creació de les professions més necessàries i per aconseguir-ho divideix els ciutadans en grups per l’especialització de cada treball i poder obtenir un benefici per tots. Crea fusters, ferrers i molts altres professionals. Més tard Plató proposa la creació de mercaders i obrers per controlar el mercat i per fer els treballs més durs.
Després d’això, la ciutat vaanar creixent i, com a llavors van començar a necessitar més professions, van declara guerra als pobles més propers i a partir d’aquí van sorgir els guerrers coratjosos, els quals eren delicats amb els aliats i agressius amb l’enemic.
2) Digues quines virtuts explica Plató que ha de tenir la ciutat al llibre IV de La República. Explica com les defineix i d'on diu que li vénen a la ciutataquestes virtuts.
Les virtuts que Sòcrates diu que ha de tenir una ciutat al llibre IV de La República explicades per Plató són:
La saviesa, és a dir, la Intel·ligència. Aquesta saviesa no ve donada pels guerrers ni pels treballadors sinó pels filòsofs, magistrats, que són els que coneixen tota la totalitat i els únics que podran donar un ensenyament del bé a la societat.
El coratge, és a dir, lavalentia. Aquest coratge és donat pels guerrers ja que són els únics que poden protegir a la ciutat dels enemics. Que el coratge sigui donat pels guerrers no vol dit que la ciutat no sigui valenta, però ho és en segons quins aspectes, en canvi, els guerrers han de tenir una valentia conservadora.
La temprança, és a dir, el domini que té una persona en si mateixa. Aquesta temprança és el dominique té un individu en si mateix, als seus plaers i a les seves passions. En cada ànima de cada individu hi ha una part bona i una dolenta que depèn de la formació que a tingut el subjecte li predominaria una o l’altre.
La justícia, és a dir, cada persona ha de fer aquella tasca que li pertany. Aquesta justícia ve donada per les tres virtuts anteriors, el resultat de que cada ciutadà faci el seuofici crearà la saviesa del que ell mateix està fent, la temprança i el coratge.
3) Localitza al text del llibre IV els fragments on Plató diferencia les tres parts de l'ànima i digues l'explicació que en fa.
Des de la pàgina 78 fins la pàgina 86 podem localitzar les diferents parts de l’ànima i, primerament, ens diu que si l’ànima no estigues dividida actuaria com una sola i Platò a partird’uns exemples ens dius que veritablement l’ànima esta composta per tres parts:
La primera part és la part racional que ens dius que es la que controla el coneixement racional, la que guia i la que harmonitza l’individu. La segona part és la part irracional i ens diu que aquesta part és la que esta relacionada amb l’experiència efectiva, és a dir, amb els sentiments.
Les dues parts esmentadesanteriorment les diferencia amb un exemple més clar dient que si un individu te gana o set i desitja fer-ho(irracional) però hi ha a vagades que no ho podem fer(racional).
I finalment, la tercera part és la part concupiscible(apetitiva) i per explicar aquesta part ens mostra un exemple en el que hi ha un nen que passa pel costat d’uns cadàvers encara que li repugnin però sent curiositat per veure’ls. Allavors en aquest exemple ens ve a dir que el nen és totalment conscient del que ha fet encara que no li agradi i es penedeixi d’haver-ho fet, és a dir, ni racional ni irracionalment.
4) Explica breument com defineix Plató al text del llibre IV la justícia i la injustícia de l'individu. Localitza els fragments on es troben aquestes definicions.
Per Plató la justícia és la vinculació de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuestionario De Platon
  • Cuestionario Platon El Banquete
  • Cuestionario Sobre Platon
  • CUESTIONARIO A CERCA DE LA TEORÍA DE AMOR DE PLATÓN
  • Platon, Fedón.-Lectura dirigida y cuestionario general.
  • CUESTIONARIO SOBRE EL DIÁLOGO DE PLATÓN
  • Cuestionario: 'mito De La Caverna' De Platon
  • Cuestionario Sobre Platón Y Aristoteles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS