cul de sac

Páginas: 5 (1013 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2013
CUL DE SAC
Autora: Gemma Lienas i Massot
Gemma Lienas va néixer al 1951 a Barcelona, és llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, va exercir com a professora i editora abans de començar a escriure obres en Català destinades al públic juvenil. La seva primera novel·la fou Cul de Sac, de la qual va vendre 25 edicions. També tingué fama amb el llibre Així és lavida Carlota i els altres llibres relacionats amb Carlota; també tingué fama amb el llibre Dos Cavalls.
Vocabulari:
Colmado : Botiga de comestibles.
Escardalenc: prim.
Lleixes: prestatge.
Tenir fogots: sentir molta calor de sobte. Quan tenim fogots se'ns posa la cara vermella.
Passar algú per l'adreçador: obligar-lo a comportar-se d'una manera determinada.
Estructura narrativa i tipus denarrador
Aquest llibre està dividit per capítols, té 13 capítols.
El narrador és extern i omniscient perquè no intervé en la història des de dins però sap tots els pensaments dels personatges i ho sap tot d’ells.
Argument
En Ramon és un noi de 16 anys que té uns pares que no guanyen gaires diners ja que el pare, en Joan, treballa en un colmado on treballa moltes hores i no es guanya gaire bé lavida i la seva mare, la Júlia, treballa a l’escola d’en Ramon de cuinera, on tampoc guanya molt i per tot això i per què en Ramon sempre demana diners, no arriben a final de mes gaire bé. En Ramon va a aquesta escola perquè la mare treballa allà i diu que és una de les millors però resulta que la gent que va allà , tenen molts diners i per això ell en vol tindre mes i a causa de les hores que elpare treballa i a causa de la forma de com educar al noi, els pares sempre estan discutint
A en Ramon li agrada una noia de la seva classe, la Berta, i , el dia de l’aniversari de la Berta, ella li diu que aniran a passar el cap de setmana a Tossa tots els amics i que si volia anar doncs que necessitaria unes 4.000 pessetes i ell no té aquests diners, però és l’oportunitat ideal per estar amb ellai no s’ho vol perdre.
Al dia següent, va a un bar i es troba amb un antic amic, en Quim, aquest li diu que és traficant de drogues i que guanya molts diners i llavors en Ramon li diu que si pot ser ell també traficant i en Quim li diu que parli amb els seus caps aquella mateixa tarda.
Parlà amb ells i aquests li van donar drogues per a que ho vengués i li donés part del que guanyés però enaquell lloc, un policia lis demanà la documentació i aquests van sortir corrents. A un dels dos caps el van enxampar però a l’altre, en Lolo, el van disparar però van poder arribar els tres ( en Quim, en Ramon i el Lolo) fins a casa de la Macarena, una traficant. Necessitaven un curandero per curar al Lolo però no tenien diners i llavors al dia següent en Ramon va vendre a gent de la seva classe lesdrogues. El cap que va ser enxampat va poder escapar de la policia, el Lolo, juntament amb el Quim i l’altre cap, que l’acompanyaven, van anar a casa del curandero per operar-lo i en Ramon i la Macarena es quedaren a casa d’ ella, van començar a veure i a fumar i al final ella li donà un petó. Després ell se’n anà en la seva moto però com que anava molt malament i a sobre ràpid, va tindre unaccident.
Això ho van comunicar a la classe i la Berta i tots els demés estaven molt afectats, igual que els pares d’en Ramon.
En Ramon està a la UVI, està en coma i no saben si se’n sortirà.
Tema principal de l’obra
El tema principal de l’obra és l’amor, ja que ell tot el que fa ho fa per la Berta, la persona que ell estima. Per ella, es capfica en el món de les drogues, un tema que també é molta veure en aquest llibre.
Personatges
Protagonista:
Ramon: noi de 16 anys que li agrada beure i fumar, es deixa influenciar massa pel que l’envolta i no es preocupa per res i és irresponsable. Està molt consentit per la seva mare.
Personatges secundaris:
Berta: noia de 16 anys que és estimada pel Ramon
Joan: Pare d’en Ramon, És un home responsable , li agrada treballar molt i té molta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de lectura Cul de Sac
  • Cul de sac
  • SACAS
  • Sacar
  • sacandome la eso
  • EL SACO
  • Sacar
  • saco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS