cultura classica

Páginas: 9 (2067 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014


Treball de cultura clàssica
PERSEU
1A)Resum del mite
El naixement de Perseu
Acrisi, rei d'Argos, tenia una filla molt formosa anomenada Dànae. Però un oracle el va avisar que el fill de la seva filla li causaria la mort. Així és que Acrisi va tancar Dànae en una soterrani protegit per portes de bronze. Només Zeus va poder-hi entrar, després de convertir-se en una pluja d'or, en unade les seves habituals transformacions amb les quals seduïa les seves amants. Zeus i Dànae es van unir i Dànae va concebre Perseu. Llavors Acrisi va abandonar mare i fill en una barca a la deriva sense menjar ni aigua perquè morissin. Tanmateix van arribar a l'illa de Sèrifos, on els va recollir Dictis, un pescador germà del rei Polidectes.
Acrisi, rei d'Argos, tenia una filla molt formosaanomenada Dànae. Però un oracle el va avisar que el fill de la seva filla li causaria la mort. Així és que Acrisi va tancar Dànae en una soterrani protegit per portes de bronze. Només Zeus va poder-hi entrar, després de convertir-se en una pluja d'or, en una de les seves habituals transformacions amb les quals seduïa les seves amants. Zeus i Dànae es van unir i Dànae va concebre Perseu. Llavors Acrisiva abandonar mare i fill en una barca a la deriva sense menjar ni aigua perquè morissin.
Tanmateix van arribar a l'illa de Sèrifos, on els va recollir Dictis, un pescador germà del rei Polidectes. Tot seguit Perseu va tornar a buscar la seva mare a Sèrifos i va arribar just el dia que el rei volia obligar-la a casar-se amb ell.
Medusa i Perseu

En el temps dels déus i els herois , fa molt,vivien a la regió de la muntanya Atles unes germanes espantoses , conegudes amb el nom de Gorgones . Les més terribles d'elles es deien Medusa . Del cap de Medusa , en lloc de cabells , sortien serps vives . I quan Medusa veia cara a cara a un home , un gos , un ésser viu , l'home i el gos i l'ésser viu quedaven convertits instantàniament en estàtues de pedra .
Al llarg dels anys , molts heroisvalents i ben armats havien vingut a la regió de la muntanya Atles per matar a Medusa . Cap havia pogut matar . Arreu es veien guerrers i més guerrers , en actituds diverses, però immòbils i tibats perquè eren ja estàtues .
Llavors va venir Perseu , fill del déu Zeus . Perseu sabia què perillosos eren els ulls de Medusa , però venia molt bé. preparat . Tenia una espasa encorbada , filosísima , regaldel déu Mercuri , tenia un escut molt fort , fet de bronze , llis com un mirall . I tenia també unes ales que volaven soles cada vegada que ell se les s'acomodava en els talons .
Va arribar , doncs , volant . Però en comptes de llançar-se contra Medusa , es va quedar una mica lluny , sense preocupar-se més que d'una cosa : no mirar- mai cara a cara , no veure als ulls per cap motiu. I com caliaespiar tot el temps , va usar l'escut de bronze com a mirall , i en ell observava el que ella feia .
Medusa anava d'un costat a l'altre , esforçant-se a espantar Perseu , Cridava coses espantoses , i les colobres del seu cap es movien i xiulaven amb fúria . Però mai va aconseguir que Perseu la veiés directament . Cansada per fi, Medusa es va anar quedant adormida . Els seus ulls terribles es vantancar , ia poc a poc es van adormir també les seves serps . Llavors es va acostar Perseu sense soroll , va empunyar l'espasa i d'un sol cop, va tallar el cap . Durant tota la seva vida va conservar Perseu el cap de Medusa , que diverses vegades li va servir per convertir en pedra als seus enemics .
2A)PERSONATGES SECUNDARIS
Mare de Perseu  era la filla de Acrisio , rey de Argos y Erídice ,filla de Lacemón. Va ser mare de perseo amb Zeus. De vegades ,feia la fundació de la ciutat de Ardea en el Lacio. És representa, en una cova, o en una habitació tancada.
El pare ,que va tindre una filla , en comptes de un fill va preguntar que si això cambiaría ja que era l’únic noi de la família que tenia filla . Aixì que va preguntar a l’oracle i l’oracle va dir que la seva filla seria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • apuntes cultura classica
  • Marqueting i cultura clàssica
  • Llenguatge cultura clàssica
  • Classic Knitwear
  • La Mitologia Clàssica
  • Classic Romanticismo
  • La Roma Classica
  • Condicionament Clàssic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS