cumentari critic

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
Comentari crític – Lectura article R. Gill

A continuació es portarà a terme una valoració crítica de l’article Cool, creative and egalitarian?, escrit per Rosalind Gill. L’article, com el seutítol indica, ens parla de la situació actual (i futura) dels new media workers. Dit d’una altra manera: vol que tothom conegui la veritable situació d’aquest grup, ja que segons l’autora, aquest món estàcontaminat d’una creixent desigualtat entre gèneres.
I no només això. Rosalind afirma que aquestes persones, les quals es dediquen a l’animació digital, a la creació multimèdia o a les arts digitalsentre altres tasques, estan submergides en un espai desigual, on les new media workers estan sotmeses a una espècie de regles no gaire favorables pels seus interessos.
A través d’un projected’investigació, veiem que la inseguretat, els sous baixos i les llargues jornades laborals són cada vegada més habituals. L’educació o l’accés a treballar no s’aplica de la mateixa manera a homes i dones. I,sens dubte, això no és positiu. S’estudien sis països europeus, i s’arriba a la conclusió que la realitat no té res a veure amb allò que ens pinten, amb allò que ens mostren.
L’autora tem que aixòs’expandeixi a qualsevol altre treball, ja que és totalment injust. Aquest és el motiu pel qual es va iniciar el projecte d’investigació, però tots sabem que per molt que s’investigui, si no ho dónes aconèixer, si no ho mostres al món, no serveix per res.
Aquest article, dividit en cinc parts, es podria considerar una clara denúncia de la (real) situació laboral de les new media workers. Les qualses veuen clarament desfavorides segons l’article. Un article, que si no és molt agosarat dir-ho, està escrit en clau feminista. Però això no té res de negatiu, sempre i quan tot el que s’escriguisigui real. Però al tractar-se d’un article, també poden haver-hi petites dosis de subjectivitat.
Sincerament, si tot el que es diu a l’article és real, anem malament. És increïble com en ple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crítica a los críticos
  • Critica
  • Critica
  • critica
  • Los criticos
  • critica
  • criticos
  • critica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS