Curial i Güelfa

Páginas: 7 (1667 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
3. Argument.
3.1.Escriu el resum del llibre i respon aquestes preguntes.
LLIBRE I
Un home vell té un fill, Curial. Quan el pare mor, el noi se´n va a fer de patge a la cort del senyor de Montferrat, que té una germana, Güelfa, de 15 anys, viuda del duc de Milà. Güelfa es converteix amb amant de Curial. Aquest es transforma en un home d´armes i de lletres, un poeta i un cavaller, gràcies aMelcior de Pando. El seu amor és ocult però serà descobert i Curial haurà de marxar. El jove se´n va a Àustria, com a cavaller anònim, a defensar la duquessa d´Ostalric d´unes acusacions platan d´adulteri, que són falses. Curial guanya, de manera que, el pare de la duquessa (duc de Baviera), ofereix a Curial la mà de la filla petita, Làquesis, també de 15 anys, i la successió al ducat. Ell larebutja, per ser fidel a Güelfa.
LLIBRE II
Curial se´n va a Barcelona, on és rebut pel rei Pere. Després va a Melú, amb una donzella de confiança de Güelfa (Arta) que viatja d´incògnit, amb el nom de Festa. Aquesta espia el cavaller de part de la seva senyora. Pel camí, Curial lluita amb diversos cavallers, la majoria perquè pretenen robar-li la donzella. També va a un convent de monges, on arriba comun cavaller errant, i sense poder dir el seu nom. Allà s'esdevenen un seguit de diàlegs divertits amb la priora i les monges sobre temes picants. Dorm sol, però les monges, excitades, es passen la nit xerrant.
A Melú es troba amb Làquesis i també hi arriba el rei Pere, d´incògnit amb alguns cavallers aragonesos. Els combats del torneig serveixen per decidir qui és més bella, Festa o Làquesis.Guanyen Curial i el cavaller misteriós (el rei Pere), de manera, que obté un gran èxit. Després resta a París, per ordres de Güelfa, on torna a ser temptat per Làquesis. Uns vells envejosos l´acusen falsament i perd el favor de Güelfa i del rei de França. Güelfa s´enfada i diu que només el perdonarà si tota la cort de França i tots els enamorats li demanen perdó. Curial es queda sol i desolat iLàquesis es casa amb el duc d´Orleans.
LLIBRE III
En aquest llibre, Curial té un somni mitològic on es qüestionarà la força entre Aquil•les i Hèctor. Més tard, naufraga i cau presoner dels moros. Allà, es quedarà Tunis durant set anys, fent de jardiner. La filla del seu amo, Càmar, s´enamora bojament d´ell, però el seu amor no és possible. Llavors, Càmar , es suïcida abans de casar-se amb el rei deTunis perquè ella estima a Curial, fins al punt que es converteix al cristianisme. Llavors, el rei de Tunis, enfurismat, fa matar el pare de Càmar i fa lluitar Curial amb uns lleons; per sort, el jove guanya i és alliberat. Llavors fuig a Gènova on compon una cançó i es fa mercader amb els diners del pare de Càmar. Canta la cançó a la seva estimada, però la cosa no funciona i llavors ell segueix laseva vida plena de campanyes militars.
Fa una sèrie de coses ben vistes com pagar el rescat del senyor de Montferrat, ajudar l´emperador d´Alemanya contra els turcs, mata el seu cabdill i esdevenir un heroi... Tot això ajuda a que la cort de França demani pietat per a ell i Güelfa. De manera que acaben casant-se i Curial esdevé príncep d´Orange.
3.2. Amb l'arribada de Güelfa a Montferrat esprodueix un canvi en la vida de Curial.
- Quins motius empenyen Güelfa a voler afavorir maduixa Curial?
Güelfa acaba acceptant de nou a Curial ja que veu totes les campanyes, lluites... que ha fet al seu favor. A més, se n’adona que Curial ha rebutjat a moltes dones per ella. Finalment, rep la petició de clemència per part del rei de França i tota la cort que es troba a Santa Maria del Puig.
-Com li proporciona riqueses, Güelfa a Curial?
Doncs Güelfa envia a Melcior de Pando a donar béns materials a Curial sense dir-li que són d’ella; i ho fa ja que sent compassió pel seu enamorat i no vol que s’ho passi malament. Melcior de Pando, el gran amic; ho fa sense posar-hi problemes i diu a Curial que ho fa atès que no té fills; a més, li diu que si se’ls sap administrar bé , li’n donarà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Curial E Güelfa
  • Curial e Güelfa
  • curial i guelfa
  • Influencia virgiliana en curial i güelfa
  • La Güelfa s'enamora de Curial
  • Resumen Curial e Guelfa
  • Curial e güelfa
  • Guelfos Y Gibelino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS