Curiosidades sobre la guerra del Vietnam

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Curiositats sobre la guerra del vietnam

Dins de la guerra, en el àmbit naval, l’exèrcit americà, utilitzava com llengua en clau per l’ús dels submarins, una llengua molt propera a la nostra,l’euskera. Com bé sabem d’aquest idioma, no tenim molt clar les seves arrels, així, deduïm que l’enemic no seria capaç d’esbrinar les posicions d’atac o bé altres punts clau on tinguessin acció elssubmarins americans.

Una altre curiositat, més coneguda per nosaltres gràcies a reportatges, films i d’altres tipus de informació televisada o bé escrita, es que els Nord-americans, posaven el nom enclau als soldats enemics vietnamites de “Charlies”. Amb l’ús de noms en clau, es causava una confusió a les línies enemigues, quan detectaven les freqüències de ràdio i afavorint l’exèrcit dels estatsunits donant-li un factor sorpresa.

A la guerra del Vietnam, com bé sabem, va ser la primera guerra on va ser emprat el Napalm, el seu nom en clau era “Orange Agent”, més conegut al català com AgentTaronja.

Va ser la primera guerra, que va arribar a ser televisada, directament. Coneixem que les anteriors guerres, s’emprava molt l’ús de les fotografies per ensenyar-nos què passava més allàde les seves fronteres, com també s’utilitzaven fonts reportades manuscrites.

Va ésser una prolongació, de la guerra freda, com bé sabem, a la guerra freda teníem dos blocs principals, un que es vadonar a conèixer a la guerra, actuant en ella, que eren el bloc capitalista i controlant a l’altre bàndol bel·ligerant (El vietkong) subministrant armament i equips per l’exèrcit vietnamita, eral’URSS, també conegut com el bloc comunista.
Dins d’això, com ve sabem, els soviètics, tenien una forta rivalitat tota acabada la Segona Guerra Mundial, va ser continuada per la guerra del Vietnam, tambéper la crisi dels míssils de Cuba, una carrera armamentística nuclear i també les ganes de ser millor en la temàtica espacial, on els Estats Units, es va “adavançar”, quan van ser retransmeses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo sobre la guerra de vietnam
  • la opinion internacional sobre la guerra de vietnam
  • Guerra de vietnam
  • Guerra vietnam
  • LA GUERRA DE VIETNAM
  • guerra de vietnam
  • Guerra de Vietnam
  • Guerra de Vietnam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS