currículum escolar en la nova ecologia de l aprenentatge

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2015
1.- La nova ecologia de l’aprenentatge ha sorgit a partir d’un canvi social i cultural associat a la introducció de la tecnologia que caracteritza la societat de la informació. Afecten a tots elsàmbits: maneres d’aprendre, relacionar-nos, treballar, comunicar-nos i també condiciona el currículum. Els trets més importants són:
- L’aprenentatge al llarg de tota la vida, no només durant l’etapaescolar.
- L’aprenentatge en diferents contextos, agents i situacions dins i fora l’escola, amb els amics, família, monitor d’esplai, professionals, etc. fa que tothom tingui trajectòriesd’aprenentatge diferents.
- S’adquireixen competències relacionades amb l’aprenentatge per adaptar-nos a la societat d’avui dia que està en canvi constant (societat de la informació).
- És important aconseguir unaprenentatge propi, és a dir, adaptar el coneixement als nostres interessos. Això és possible gràcies a la gran quantitat de contextos i llocs per aprendre.

2.-
a) Les escoles actuals estandissenyades amb un sistema educatiu tradicional i es dubta que aquest respongui correctament a les necessitats de la societat de la informació. Aquests dubtes han aparegut quan s’ha vist que les desigualtatseconòmiques impliquen desigualtats educatives i no es preparen als joves a la vida laboral, creant contradiccions i falta d’interès per part dels alumnes. Per això, s’intenta implantar la novaecologia de l’aprenentatge que solucionaria aquests problemes.
b) A partir d’aquests desajustaments l’educació provocats pel sistema educatiu tradicional, l’ecologia de l’aprenentatge té diversos reptes persolucionar-los que divideix en dos grans blocs: el per què, és a dir, la finalitat, els objectius i la funció. I el com i què, és a dir, la intenció, continguts, activitats, competències...
Per què?Hi ha molts contextos que donen oportunitats d’aprenentatge. Per això s’han d’utilitzar tots els recursos i eines per oferir més oportunitats d’aprenentatge.
L’educació te la responsabilitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Curriculum escolar
  • Curriculum Escolar
  • El Curriculum Escolar
  • curriculum escolar
  • L Esport En L Edat Escolar
  • EL PENSAMIENTO Y L GICA DEL NI O ESCOLAR
  • Aporte de la música al currículum escolar
  • L Escola Secreta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS