Curs 2015 2016 Practiques Tema 01 02 1 1

Páginas: 7 (1568 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015


Dret mercantil GDER Curs 2015-2016

PRÁCTICA TEMA 01-02

1.- L’alumne ha de llegir el següent cas i tractar de respondre a les qüestions que se li formulen.

Josep i Maria estan casats en el règim de ganancials. Josep té alguns camps de taronges i es dedica a la seua explotació. Maria ha tingut des que era fadrina una boutique de moda. Josep vol que Maria tanque la tenda perquè no va bé,però ella vol mantindre la seua independència i continua amb ella. Una volta casats, Josep decideix anar al Registre Mercantil per a que els seus béns no es vegen afectats per les pèrdues del negoci de Maria. Tanmateix, el registrador denega la inscripció del document.
Una volta subsanada la situació, inscriu la seua oposició en el citat registre. 5 anys després de casar-se, el banc li reclama unpréstec de 10.000 E que va sol.licitar Maria fa dos anys. Els béns del matrimoni són: a) un conte corrent (c/c) amb 1 .000 E, que és el que Josep va guanyar amb la venda d’una partida de taronges; b) altre c/c amb 1 .500 E, on es fa l’ingrés del diners de la caixa de la tenda; c) uns furgons que Josep va comprar l’any passat amb els diners que va guanyar amb les taronges; d) els camps que Josep heretàde són pare.

Qüestions:
a) Per què li deneguen la inscripció en el Registre Mercantil (RM)?
b) Quins béns responen del deute de Maria?
c) Poden arribar a respondre en algú moment els béns privatius de Josep?
d) I si Josep no haguera inscrit la seua oposició en el RM?

2. L’alumne ha de llegir el següent cas i tractar de respondre a les qüestions que se li formulen.

Vicente Salmerón té 18 anys,és estudiant d’ADE i ha heretat de son pare una fàbrica de joguets de la qual Luis Santander s’ha vingut ocupant des de fa més de 10 anys com a Director Gerent.
Els pares de Vicente, Rafael i Mercedes, van morir fa tres anys com a conseqüència d’un accident de circulació. Cap dels dos va estar inscrit com a empresari en el Registre Mercantil ni tampoc es van ocupar directament d’esta fàbrica queal seu torn va heretar Rafael de son pare, perquè degut a la seua activitat professional com a músic, estava constantment de gira.
Al complir els 18 anys, Vicente ha començat a preocupar-se per la direcció de l’empresa, i ha conegut certs detalls que li preocupen, per la qual cosa acudix a Ud. perquè li informe d’estes qüestions:
a) Vicente vol saber si son pare podia ser empresari mercantil almateix temps que músic, i si havia d’estar inscrit en el Registre Mercantil, o era Luis qui havia d’estar inscrit com a empresari. Era empresària sa mare, que gestionava directament una explotació agrària (una finca de tarongers) de la seua propietat?, era empresària mercantil?
b) També vol saber Vicente si ell pot considerar-se empresari ara que té 18 anys, o haurà d’esperar a acabar els seusestudis i encarregar-se directament de la direcció de la fàbrica.
c) Hi ha un deute de 97.305 euros per la compra d’uns terrenys adquirits pel Sr. Santander fa cinc anys, en un polígon industrial, per a noves instal·lacions de l’empresa, i Vicente vol saber si ell assumiria alguna responsabilitat en el cas que no poguera fer-se enfront del deute amb els béns de l’empresa.
d) En relació amb lesresponsabilitats que puguen generar-se si s’incomplix l’anterior obligació, voldria conéixer si les finques rústiques que va heretar de sa mare i que van pertànyer als seus avantpassats, podrien ser embargades.
e) Quina incidència podria tindre en el cas el règim econòmic matrimonial dels seus pares?
f) També vol saber si Luis pot seguir al capdavant de la fàbrica o se suposa que va cessar automàticamental complir Vicente la majoria d’edat. En tot cas, vol saber si haurà de confirmar-lo en el seu càrrec.
g) Podria Vicente en un futur evitar assumir responsabilitats personals pel funcionament de l’empresa? Què li recomanaries?


3.- L’alumne ha de llegir el següent cas i tractar de respondre a les qüestions que se li formulen
Sra. Luisa Sánchez es va casar fa sis anys amb el senyor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema De La PC 02 De RM 1 2015 1
  • TEMA 01 2016 1
  • Programa 2015 2016 1
  • TEMA 1 RECONOCIMIENTO DEL CURSO 1
  • UNIDAD 01 02 Y 03 1
  • TEMA 1 2015 2
  • SOLUCIÓN 1 MEC 2015 02
  • CUESTIONARIO CONTABILIDAD 2015 02 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS