Cursa d'orientació

Páginas: 4 (935 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2013
QUÈ ÉS UNA CURSA D’ORIENTACIÓ?

Una cursa d’orientació, segons el TERMCAT, és: l’esport practicat a l’aire lliure que consisteix en la disputa de curses contrarellotge sense conèixer-ne prèviamentl’itinerari, en què els participants han de passar obligatòriament per diversos controls que tenen assenyalats en un mapa.
Això significa que aquestes curses són un esport de competició, normalmentamb equips de dos integrants, llur espai assignat per disputar-se és la natura. Els participants no coneixen el mapa fins la hora de sortida (quan comença la cursa), però tenen la obligació de passarpels controls assenyalats en aquest.
Existeixen dues modalitats de cursa, la lineal i la “score”, les quals es diferencien per la normativa a seguir:
⦁ Lineal: Aquesta modalitat es caracteritza perconstar d’un ordre fixe imperatiu a seguir per passar per els controls.
⦁ Score: Per contra, en aquesta modalitat hi ha llibertat per als participants de passar per els controls sense haver de seguirun ordre preestablert. En canvi, aquests han de passar per tots i cadascun dels controls marcats al mapa en el mínim temps possible i només guiats per un mapa i una brúixola.









COM ESREALITZA UNA CURSA D’ORIENTACIÓ?

Avui en dia hi ha diferents branques d’aquest esport d’entre les que qualsevol esportista pot escollir, les quals es poden classificar pel mètode de desplaçament:orientació a peu, orientació en bicicleta de muntanya i orientació amb esquís.
La cursa té com a objectiu provar l’habilitat d’orientació, la concentració i la capacitat dels participants. Per dur-neuna a terme és necessari estar en bona forma física. Tanmateix, el material necessari per fer qualsevol de les modalitats de curses d’orientació és comú, el qual és plasmat a continuació:
⦁ MAPA:s’utilitzen mapes especials, mapes d’orientació. Aquests mapes són topogràfics encara que molt més detallats que els mapes normals.

⦁ ITINERARIS: aquestes proves ofereixen una àmplia gamma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 Models d'orientació
  • Pac 2- Models d'orientació
  • Pac 2 Models D'Orientacio
  • Curso
  • Cursos
  • Cursos
  • Curso
  • Mis cursos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS