Célestin Freinet

Páginas: 11 (2711 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2012
0. ÍNDEX


1. BIOGRAFIA DE CÉLESTIN FREINET.................................................................................2

2. PEDAGOGIA DE CÉLESTIN FREINET...............................................................................4

3. TÈCNIQUES DE CÉLESTIN FREINET................................................................................8

4.CONCLUSIONS.............................................................................................................11

5. BIBLIOGRAFIA.............................................................................................................12




1. BIOGRAFIA DE CÉLESTIN FREINET
Célestin Freinet viu entre finals del segle XIX i inicis del XX quan França es troba en un règim republicà. Eren temps deldesenvolupament de la classe obrera, de la industrialització i de la urbanització.
L’ensenyament secundari i superior havien estat estructurades sota Napoleó I, qui deixa a l’església l’ensenyament primari. La gratuïtat d'ensenyament es proclama des de 1848, però no és plenament establerta, sinó fins a 1881 quan l'ensenyament primari es converteixi en gratuït i obligatori.
Célestin Freinet neix en elpoblet de Gars, Alps Marítims del sud de França, el 15 d'octubre de 1896 en una família de camperols que treballaven com a teixidors, però que es va preocupar de fomentar en el seu fill una bona educació.
Estudia per ser professor a l'Escola Normal. En acabar els seus estudis, l'any 1916 durant la primera guerra mundial és greument ferit en el pulmó, passant quatre llargs anys en tractament.
En 1920,torna a l'activitat sol·licitant a l'estat de França una plaça com a mestre. França, el nomena com a professor en el poble Bar-sud-Loup en els Alps Marítims.
Així en 1928 abandona la seva escola per anar-se a Saint Paul de Venç, on té conflictes pel fet que el seu ensenyament és criticat fortament per no desenvolupar-se en totes les escoles especialment, les privades. Aquesta crítica vaaconseguir que a Freinet li prohibissin ensenyar en aquest poble.
Però, Freinet al costat de la seva esposa insisteix en el seu ensenyament i busca exercir en un altre costat. Encara que li van oferir un canvi cap a una altra escola, Freinet renúncia a exercir a les escoles públiques, i va darrere de la recerca i formació de la seva pròpia escola.
En ple camp, prop de Venç, adquireix, una casetaenvoltada de bosc i aixeca una escola amb l'ajuda de paletes i joves camperols, malgrat totes les dificultats econòmiques. Aquesta nova escola no s'assemblarà a cap centre escolar tradicional; ja que els nens treballen, mengen i dormen a l'escola. Les parets i tots els racons es van decorant amb els dibuixos i tapissos que es realitzen. L'escola no està envoltada per murs, sinó pel bosc al que els nenspoden acudir lliurement, disposa d'una piscina i, com el clima és bo, treballen sovint a l'aire lliure, cuidant també de l'hort i dels animals del corral. L’escola obre a l’octubre de 1935.
Freinet en aquesta escola acull als nens. En el mateix temps, es torna un defensor del comunisme i aleshores es desembolica com a sindicalista i milita en el partit comunista francès. Sota aquestesinclinacions Freinet i el seu moviment defensen un ensenyament de qualitat, viatjant a diferents països per difondre les seves idees.
Quan esclata la segona guerra mundial l’any 1940, és detingut i empresonat a prop d'un any. Després s'incorpora a la guerrilla antifeixista, arribant a ser dirigent de la Resistència a la regió de Briançon fins a l'any 1944.
En 1945 torna a Venç trobant la seva escoladestrossada, per la qual cosa emprèn la seva reconstrucció.
En 1947 torna a obrir l'escola de Venç. Célestin Freinet i la seva esposa reprenen la publicació d'articles i llibres sobre educació. El 8 d'octubre de 1966 mor sobtadament en Venç, sent enterrat en el cementiri de Gars.





2. PEDAGOGIA DE CÉLESTIN FREINET
La proposta pedagògica de Freinet parteix d’un anàlisis en profunditat del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celestin Freinet
  • CELESTIN FREINET
  • Celestine freinet
  • Celestine Freinet
  • Celestin Freinet
  • Celestin freinet
  • celestin freinet
  • Celestín freinet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS