Déjà vu

Páginas: 24 (5860 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2011
Índex

Introducció

Explicació del déjà vu

Tipus de déjà vu

Fenomens relacionats

Metges britanics

Déjà vu cronic

Experiment

Déjà vu al laboratori:

Curisitat:

Ciruit cerebral segons Chris Moulin:

Farmacologia

Relacion amb els transtorns

Annex 1: Cientifics

Annex 2: Metologies de treball

Annex 3:Extras pel·licules, musica, grups

Annex4:EnquestaAnnex5:Gràfic i dades de l'enquesta

Annex 6:Webs consultades

Qui no ha tingut alguna vegada l'inquietant sensació d'estar repetint una experiència ja viscuda, però que en realitat és totalment nova?

Fa poc temps a un integrant del grup li va passar i ens ho va explicar a tots, i a partir d'aqui vam veure que a nosaltres també ens havia passat algun cop i que era un bon tema per poderinvestigar en profunditat.
Així que el tema que em triat és el Déjà vu.

Però aquest tema té molts inconvenients perquè no saps per on començar ni com plantejar les hipotesis per poder trobar una conclusió adient.
Quan vam començar a fer-lo, veiem molts científics però cap trobava una explicació final a aquest succés i a més totes les informacions que trobavem dieien el mateix.

El que voliem sabersobre el treball és si tots tenim aquesta sensació i si la assosiem amb algun fet que ens hagi passat abans.

La metodologia de treball que em fet servir es l'enquesta, el que podrem extreure de l'enquesta será si han tingut la sensasió i a que creuen que es degut.

Ara és el moment de començar l'estudi i veure si trovarem la resposta a les nostres incognites.

Els nostres objectius són:• Explicar el fenomen Déjà vu, les seves causes i conseqüències en la ment.
• Explicar la paramnesia com malaltia que provoca un Déjà vu. Relacionar la consciència amb el fenomen Déjà vu.

Justificació:

Amb aquesta investigació es donarà a conèixer com afecta el fenomen Déjà vu en la consciència, es tracta d'aportar el coneixement de les possibles raons pel qual es provoca elfenòmen. Es tracta també de descobrir el perquè es diu que la consciència pot viatjar en l'espai-temps i el provoca o si només és un esdeveniment en el qual es repeteixen certs patrons en els quals la consciència pot ser enganyada. Aquest document li servirà a neuròlegs, perquè és un esdeveniment que es produïx en el lòbul temporal quan es produïxen atacs epiléptics en aquest lloc.

Déjà vu

“Déjàvu” prové del francès “ja vist” o en català també es pot dir paramnèsia. El déjà vu, una expressió que va crear Emile Boirac a principis d'aquest segle és, segons el Diccionari dels escèptics, de Robert Todd, l’experiència de sentir que has fet o has experimentat anteriorment una nova sensació.
A la major part de les ocasions es tracta d’una sensació que dura tan sols uns segons, però la personaque la viu pot sentir que sigui més llarga per culpa del sentiment d'intranquil·litat que sent.
A l’individu li resulta impossible recordar una situació similar en el passat i quan més s’esforça per recordar, més s’oblida dels fets. No es tracta de recordar una cara, un lloc o una olor, sinó una experiència completa.
Es trenca l’ordre cronològic que estem acostumats a viure i de sobte elpresent es transforma en el passat.
En moltes ocasions, el fet de reconèixer els fets presents ja viscuts fa que es consideri capaç de saber que passarà desprès.

L'explicació científica:

Generalment s’explica la sensació de déjà vu com una difusió cerebral molt extensa (més del 70-80% de la gent diu haver-la experimentat) perquè el cervell processa la informació de l’exterior i més tard(aproximadament un mil·lisegon després) l'introdueix a la memòria; per això es dóna la sensació d’haver viscut abans l’experiència.
Pot ser el resultat d’un solapament entre els sistemes neurològics de la memòria a curt termini.
Quan en una experiència nova el cervell identifica un detall associat a una altre experiència anterior, incorpora els sentiments viscuts a la primera experiència produint la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEJA VU
  • deja vu
  • Deja vu
  • El dèjá vu
  • Deja vu
  • Deja Vu
  • El Deja Vu
  • deja vu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS