díodes

Páginas: 3 (677 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013

Díodes

Per entendre bé el que és un LED i un transistor, abans s'ha de saber que és un díode.

Els díodes són uns components electrònics actius que permeten el pas del corrent en un únicsentit.
Es fonamenten en les propietats físiques que presenten els semiconductors, uns materials sòlids que, en la taula periòdica dels elements, tenen una valència electrònica de 4 i que, a temperaturaambient tenen una resistència que es troba entre els materials aïllants i els materials conductors.

El díode es basa en la unió de dos materials semiconductors, silici i germani, un de tipus P iun altres de tipus N. Al de tipus P, s'hi afegeix un determinat nombre d'impureses (elements de valència 3, com el bor) capaces d'acceptar electrons. Al de tipus N, en canvi, s'hi afegeixen impureses(elements de valència 5, com el fòsfor) capaces de cedir electrons. Aquest procés d'afegir impureses a un material s'anomena dopatge.

El díode té dos terminals, anomenats ànode (P) i càtode (N). Sies connecta el born positiu d'una pila o font d'alimentació a l'ànode i el negatiu al càtode, el díode condueix (estat de conducció) i permet el pas del corrent a través seu. Quan es troba en aquestestat, el díode té polarització directa i podem dir que es comporta com un interruptor tancat.

Si invertim la polaritat, el díode no condueix (estat de blocatge) i no permet el pas del corrent através seu. El díode es troba en polarització inversa i es comporta com un interruptor obert.


- Unió dels semiconductors tipus P i tipus N, i simbologia del díode.


Díode LED

Hi ha untipus de díode anomenat díode LED (Light Emitting Diode), que té com a característica principal l'emissió de llum quan condueix, quan és travessat per un correct elèctric.

Aquest díode semiconductorté la propietat de transformar l'energia elèctrica en energia lluminosa. Els aventatges més importants que presenten els LED, respecte de les bombetes pilot de filament, són: alt rendiment energètic,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diodo
  • diodos
  • Diodos
  • diodos
  • diodos
  • Diodos
  • diodo
  • Diodos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS