Da Vinci

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
Índex
1- Introducció .................................1
2- Qui era Da Vinci? ..........................2
3- Experiències com a pintor ...................3
4- Experiències com a enginyer iinventor........6
5- Ajudants i alumnes.........................8
6- Conclusió ..................................10
7- Bibliografia / Webgrafia. ...................11






Introducció

Heescollit com a personatge per al treball a Da Vinci perquè em pareix un home molt interessant, ja que va dominar multitud d’especialitats com l’enginyeria, arquitectura, pintura, etc., i perquè va ser unmodel a seguir per a multitud de pintors, filòsofs i arquitectes posteriorment coneguts.








Qui era Da Vinci?
Leonardo da Vinci fou un important renaixentista florentí, nascut a Vinciel 15 de abril de 1452 i mort en Amboise el 2 de maig de 1519. Va ser a la vegada arquitecte, anatomista, botànic, científic, escriptor, filòsof, enginyer, escultor, inventor, músic, urbanista ipoeta. Era fill d’una camperola anomenada Caterina i un ric notari anomenat Ser Piero.
Va passar la seua infància en el seu poble natal, estudiant al taller del famós pintor Andrea de Verrocchio. Vatreballar a Milà, Roma, Bolonya i Venècia, i va passar els últims anys de la seua vida a França.
Da Vinci va desenvolupar idees molt avançades per als seus temps com l’helicòpter i va pintar importantsobres com la Gioconda.
Experiències com a pintor
Da Vinci té atribuïdes un gran nombre d’obres, totes elles cèlebres. No està completament assegurat que hagen sigut totes pintades per ell, ja queda Vinci no firmava les seues obres i dibuixos, a més de que es podrien donar casos de còpies d’estudiants seus o obres que ell mateix ajudava a fer als seus mestres, com el Baptisme de Crist (daVinci i Verrocchio).
Da Vinci es fixava molt en l’anatomia humana per a fer els seus dibuixos. Solia utilitzar la tècnica del “sfumato” i la combinació d’ombres i llums.
Les primeres obres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Da Vinci
  • Da vinci
  • Da Vinci
  • Da Vinci
  • Da vinci
  • Da Vinci
  • DA VINCI
  • Da vinci

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS