Daens

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
1. Què pretenen els empresaris tèxtils imitant el sistema de producció anglès?
Reduir costos i augmentar la producció.

- Quines despeses han de reduir? Com pensen fer-ho?

Reduint el nombre detreballadors per màquina, substituint tots els treballadors homes per dones, fent servir nens petits i reduir encara més els salaris ja de per sí molt baixos.

- Estan d’acord tots els empresaris?Què n’opinen els liberals?

No tots els empresaris estan d’acord, n’hi ha que tenen un petit remordiment per dins i creuen que una baixada més dels sous seria del tot inhumà alhora. Hi ha també, quicreu que una baixada no importaria o, directament no ho pensa ja que busca el seu major benefici possible.

2. Al partit catòlic li agrada l’actuació de Daens? Per què?

Daens és l’únic membreeclesiàstic que lluita per aconseguir erradicar o si més no disminuir, la diferència entre classes que existeix i aconseguir que els pobres deixin de ser-ho tant i tinguin unes condicions de vidamillors.
El partit catòlic és el partit encapçalat pels rics i pels empresaris explotadors i no volen que ningú sobresalti la massa explotada ni que molt menys sigui un capellà qui els revolucioni i elsfaci lluitar i defensar-se i fer-los perdre els seus avantatges.

3. Els obrers llegeixen dos diaris. El demòcrata-cristià de Daens i el socialista. Quina és la principal reivindicació socialista? Perquè?

La principal reivindicació dels socialistes és que tots els que llegeixen el diari de Daens estan llegint les notícies catòliques, que són exactament les que defensen els empresaris que elsexploten.

4. La manifestació dels treballadors per a denunciar les condicions de treball davant el comitè d’investigació és durament reprimida. Quin altre sistema de control comencen a practicar elsempresaris?

És durament reprimida ja que els empresaris no volen que les seves condicions infrahumanes surtin a la llum per a poder continuar explotant-los.
La repartició de sopa queda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • daens
  • Daens
  • Daens
  • DAENS
  • Daens
  • Daens
  • daens
  • daens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS