Daens

Páginas: 8 (1774 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
FITXA DE TREBALL D’ÈTICA 4T ESO
PEL.LÍCULA :DAENS (1992)
1. Fes un resum de la pel.lícula com si l’haguessis d’explicar a un company.
·Aquesta pel·licula la explica el sacerdot Daens, que vivien en el segle XVIII.Aquest sacerdot es destinat a Bergica on descobrira que els obrers de una petita cuitat son explotades per un sistema capitalisme.Estan controlats per els riscs que solament volienriquesa costi a qui costi , eren conscients de que això li afectaven a la classe obrera:La gana i la probreza i la misèria de aquests obrer, que conraven salaris miserables i les jornades eren exagerades i a mes sense descans, i donava igual que sigui dona, home, nenes o ancians treballaven per ells.Daens el que vol aconseguí la igualtat entre tots els cuidadans en tots els sentits. 

2.Condicions laborals i de vida: trieu les escenes on queden reflectides
a) Explica dles condicions de treball dels obrers fabrils "fabrica"( salaris, hores, seguretat …)
·Les escenes que mes me han inpactat:escena 1. La mort de un nen de 8 o 9 anys, que estaba traball a la fabrica , i com la jornada eren llargues no tenien temps dormi, llavor fen el seu treball de la son que te no es dona compta de quela maquina se li ve a sobre i mort en el acte.2.Despres del mort de aquet nen, els traballador es manifestan i van a protesta a casa de alguns burgesos"del rics" que estaben reunit pero protesta les condicons laborals, llavor als rics manen que ataqui es a dis, começan a maltractar i pegar als traballador fins que no queda ningun de peu.
·Despres de veure algunes escenes me ha quedar bastan clales condicions.
·Salari:Els obrer ya siguin dona o home , nens o anciants,traballen en les fabriques industrials que dirigeixen i governa la alta societat"als rics".Al seu salari era miserable por les llargues hores intenses que pasaven alla.
·Condicions higeniques:els traballadors vivien en petites cases en un barri obrer que es respirava un ambient de sucietat.Als cadaavers de les persones queanaven murin per les pesimes condicions de treball, eren arrotjades al rio o simplement tirats en ek carre fins que descoposera.
·Jornada laboral:Els obrer tenien que traballar durant jornades de mes de 10 hores sense poder descansar 2 minuts.Avui en dia el maxim es de 8 hores.
·Seguretat dels traballadors:No existia ningun tipus de precausio en les fabriques en la que traballaven, cada dia esjugaven la vida per el simple fet de les condicons de la fabrica, estaven el risc de mort en cualsevol "puesto" de treball.
·Traball infantil:els nens menor de 12 anys ja començaven a traballar a les fabriques, i eren tractats iguals que els demes traballadors, pero inclos que el seu salari era inferior als altres, i la jornada era la mateixa que tothom.
·Abusos sexuals:Moltes dones , la majoriaadolecents que trabalaven a les fabriques tenien que suportar els abusos sexuals, simplement per no perdre al seu treball.La majoria de vegades els abusadors eren el seus superiors"jefes".
b) On i com vivien ? Quin era el seu nivell cultural ? Com es divertien?
·Vivien en casetes molt petites, i les families quasi sempre eren nombroses " entre 5 o 8 persones" vivien en un espai molt reduit.Lescondicions de la vivenda eren infrahumanes, no hi havien habitacions independents , no habien casi cames per dormi.Al seu nivell cultural era miserable , era un societat que poques perones sabien llegir i tenien un minim de cultura.Tan sol als risc com el clero i altres sectors acomodats de la poblacio , gozavan de saber.La mejoria de repartidor del periodic els llegia per a tohom en elcarrer.Sabien molt poca cosa perque no hi havia educacio , salament gaudian de educacio als reisc, desde petit els posaven a traballar llabor no tenian temps ni diner per anar aprendre.

3. Empresaris:propetaris de les fabriques"redueixen salari per agafar ells mes ingresos
a) Quins problemes tenien i com intentaven solucionar-los?palaus , educacio privada
·Als seus problemas començan quan la clase...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • daens
  • Daens
  • Daens
  • DAENS
  • Daens
  • Daens
  • daens
  • daens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS