DAFO

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
Societat de Responsabilitat Limitada (SL o SRL)
La societat de responsabilitat limitada o societat limitada és una forma jurídica mercantil de tipus capitalista, que pot estar integrada per unapersona o més. En aquesta societat el capital social és dividit en participacions socials iguals, indivisibles i acumulables, que no es denominen accions.
Aquestes participacions són nominals i no podentransmetre’s lliurement, ja que els socis tenen el dret d’adquisició preferent i les transmissions han de constar en un document públic.
En l’escriptura de constitució es poden incloure tots elspactes que els socis creguin convenient establir, i es poden fixar en els estatuts altres prestacions accessòries diferents de les aportacions del capital (per exemple, l’aportació de treball), i indicarsi es realitzen a títol gratuït o retribuït.
Característiques:
Com el seu nom indica, la responsabilitat és limitada: la responsabilitat dels socis davant les obligacions contretes per la societates limita al capital aportat a la companyia. No responen amb el seu patrimoni personal dels deutes socials.
Les aportacions de capital s’han d’efectuar en diner o en béns valorats econòmicament.Condicions:
El capital social mínim ha de ser 3.005,06 euros i ha d’estar subscrit i desemborsat en el moment de la constitució de la societat. És obligatòria la presentació al notari d’unacertificació del dipòsit de les quantitats aportades a nom de la societat en una entitat de crèdit. No existeix cap màxim pel que fa el capital.
La societat de Responsabilitat Limitada pot tenir un administradorúnic o diversos administradors que actuïn conjuntament o solidàriament, o bé un consell d’administració, amb un mínim de tres i un màxim de dotze consellers triats per la junta general o estipulatsen els estatus.
L’administrador (o els administradors) té la funció de representar la societat davant tercers i dóna raó als socis anualment, en junta general, de quina ha estat la seva gestió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DAFO
  • Dafo
  • DAFO
  • Dafo
  • Dafo
  • dafo
  • Dafo
  • Dafo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS