DAFO

Páginas: 10 (2324 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
1. Introducció

La present memòria pretén oferir noves propostes que ajudin a incrementar l’activitat turística a la província de Barcelona a partir de l’estudi de la mateixa com a referent turístic dins de Catalunya.

Prestant especial atenció a l’oferta turística ja existent i a les diverses campanyes de promoció dutes a terme en els últims anys, s’han volgut trobar noves formes de fomenti impuls principalment intentant potenciar els mercats català, espanyol i europeu.

El treball es desenvolupa en dues parts ben diferenciades: la primera posa de relleu els trets més distintius i característics de Barcelona i què ha ofert i segueix oferint per haver esdevingut, sobretot en els darrers vint anys, un referent turístic a nivell mundial.
La segona, a partir de l’anàlisi del’oferta i la demanda de la província, pretén exposar noves idees sobre quines poden ser algunes de les pautes a seguir per tal de continuar creant una Barcelona competitiva i puntera en quant a turisme es refereix.













2. Característiques generals de la província de Barcelona

2.1. Localització
La província de Barcelona es troba a Espanya, península situada a l’EuropaOccidental. Dins l’estat espanyol la localitzem a la Comunitat Autònoma de Catalunya, ubicada al nord-est de la Península Ibèrica.
La seva capital és la ciutat homònima, la qual concentra la majoria dels recursos turístics i sobretot els més reconeguts arreu.
Té una extensió de 7.733 km2 i es troba formada per onze comarques, totes elles amb gran nombre d’atractius turístics que conformen l’oferta tanàmplia i diversificada amb què compta el territori.

2.2. Demografia i trets socioeconòmics
2.2.1. Demografia
A data 31 de desembre de 2010, la província comptava amb una població de 5.511.147 habitants, la majoria dels quals resideixen a la capital.

2.2.2. Trets socioeconòmics
Històricament, l’economia de Barcelona es trobava basada en l’agricultura a les zones més interiors de la comarca,i en el comerç a les zones de litoral ja que gràcies a la seva ubicació geogràfica privilegiada al Mediterrani ha gaudit sempre d’una activitat comercial intensa amb Espanya, França i la resta de territoris veïns.

Més tard, amb l’arribada de la Revolució Industrial, Barcelona es va convertir en un centre de vital importància per a la producció de tèxtil i maquinària. Anys després i un copacabat el règim franquista, la província (tot i que de manera més acusada a la zona litoral) s’ha anat centrant en el sector serveis, el qual actualment ocupa prop del 80 % dels treballadors de la ciutat comtal, dedicats especialment al comerç, la restauració i el turisme, sector aquest últim que ha crescut notablement en els últims anys fins arribar el 2009 a rebre fins a 6,5 milions de visitants,convertint-se així en un dels pilars econòmics de la demarcació.

2.3. Infraestructures
2.3.1. Comunicacions
La província de Barcelona es troba ben comunicada tant per terra, aire com mar.
Principalment, caldria fer esmena de les seves comunicacions aèries, les quals es veuen ben cobertes gràcies a l’aeroport del Prat i la seva proximitat amb els aeroports de Reus i de Girona – Costa Brava.Pel que fa a la comunicació per mitjà marítim hem de destacar la importància del Port de Barcelona, un dels més importants d’Europa i que manté la província ben comunicada amb la totalitat del Mediterrani i les ciutats que es troben a les seves riberes. També són importants diversos ports ubicats en algunes de les seves comarques, com ara la del Garraf o la del Maresme.

Finalment, lescomunicacions de Barcelona es veuen ben acabades i complertes gràcies a les seves vies de ferrocarril i també de carreteres, les quals permeten circular per tot el territori a través d’unes bones infraestructures.
















2.3.2. Allotjament
Les següents estadístiques mostren el nombre d’establiments d’allotjament i les places als establiments turístics a Catalunya l’any 2010...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DAFO
  • Dafo
  • DAFO
  • Dafo
  • Dafo
  • dafo
  • Dafo
  • Dafo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS