DALI Erotisme

Páginas: 7 (1514 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2015

L'erotisme per Salvador Dalí











Clara Pérez Pérez
20/3/2015
UF Estètica
Caterina Molina

















El fet que jo mateix, en el moment de pintar,
no comprengui el significat dels meus quadres no vol dir
que aquests quadres no tinguin significat:
tot el contrari el seu significat és
tant profund, complex, coherent, involuntari, que
escapa la simple anàlisi de laintuïció lògica.
-Salvador Dalí










La intenció d'aquest treball és fer una petita investigació per poder detectar alguns elements significatius de l'erotisme de Dalí així com les seves implicacions estètiques, el surrealisme, la relació amb certs esdeveniments de la vida del pintor que mantenen les seves obres encara presents avui en dia, que van fer ques'obsesiones amb la sexualitat, a més d'intentar interpretar els possibles significats d'alguns símbols erotics que observem dins de la literatura i la pintura del mateix Dalí. Trobo que l'erotisme és un tema molt interessant ja que al nostra protagonista li interessava moltíssim i moltes de les seves obres estan basades en aquest tema. Vull entendre perquè Dalí tenia una obsessió amb el termeeròtic i mitjançant la història de la seva vida penso que ho podré entendre molt millor. Sé que no serà fàcil, perquè Dalí era una persona força complexa i encara avui el considerem una caixa plena de sorpreses.
Personalment admiro moltíssim tot el treball que ha fet aquest home i haver de buscar informació i reflexionar sobre la vida d'aquesta persona serà un gran repte. D'informació en trobaré a totarreu, però per poder arribar a entendre com era ell, com pensava, com feia tota la seva feina i que volia transmetre amb ella serà complicat.


Dalí va tenir molts problemes molts dels quals van ser causats a causa de la seva infància i per la seva família. Es podría dir que els antecedents familiars també van tenir problemes força greus. L'avi de Dalí, Gal al 1981 es troba a la febre d'or,l'home ho perd tot i es suïcida. A causa de el suïcidi del seu avi i de l'intent de suïcidi del seu tiet, Dalí volia evitar la bogeria.
El pare de Dalí era advocat i tenia una manera força peculiar de veure la vida. Aquest era molt consevador i sever sobretot en l'educació dels seus fills. El vell pintor va explicar que un dia es va trobar un text que explicava la naturalesa i estralls de lesmalalties venèries. Aquest document va ser entregat a les mans dels seus fills amb l'objectiu de forjar consciència sobre els estralls que tals patiments podien produir en els seus organismes. Anys després Salvador fill confessaria que la lectura del llibre li havia causat severs traumes i complexos per allò sexual. Dalí tenía problemes amb la sexualitat ja que tenia por de les dones i, sobretot teniapor de ser homosexual. Tots aquests problemes són els que van fer que més tard en les seves obres el tema de l'erotisme i la sexualitat juguessin un paper molt important.
Dins de les primeres experiències sexuals significatives que Dalí va tenir a la seva vida es troba la masturbació. Avui dia podem trobar moltes obres de Salvador Dalí que es basen en la masturbació ja que per ell, la masturbacióera quelcom molt important en la seva vida. Abans i durant la seva adolescència, les noies de la seva edat l'intimidaven i el paralitzaven. Com he dit abans, va conéixer els plaers de la masturbació, però amb retard en relació amb els seus companys i va estar obsessionat per una por atroç a les malalties venèries, així com per la creença de ser impotent, "amb un sexe petit, trist i tou". Noobstant això, va explicar que va tenir una jove núvia amb la qual sentia plaer fent patir, va estar amb ella cinc anys. Tota una sèrie de sentiments egoistes, narcisistes, paranoics i sexuals, explotant els més diversos aspectes de la seva perversitat sensual.
De 1921 a 1928, Dalí es fa molt amic del poeta Federico García Lorca, Dalí deia que es va tractar d'un amor eròtic i tràgic, pel fet de no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Dalias
  • dali
  • Dali
  • Dali
  • dali
  • Dali
  • Dali
  • Dali

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS