Danone

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2011
Els orígens i la seva història
D
anone porta el nom del fill del creador del primer iogurt espanyol, Isaac Carasso, anomenat Daniel. Els consumidors relacionem aquesta marca amb un producte dequalitat, tot i no haver-ho provat abans.
Grup Danone (Groupe Danone SA en francès), més coneguda com Danone (o Dannon als Estats Units) és una multinacional de productes alimentaris que té laseu a París, França. Està especialitzada en productes lactis, especialment en el seu famós iogurt. L'empresa Danone va ser fundada el 1919 per Isaac Carasso i Jéssica Reig a Barcelona ( com unapetita fàbrica artesanal que produïa iogurts al carrer dels Àngels n º 16 (barri del Raval). Va ser el naixement del iogurt industrial a Espanya. El nom de la fàbrica va ser Danone pel diminutiudel nom del seu primer fill, Daniel ("Danón" era el sobrenom familiar de Daniel Carasso).
Inicialment Danone només fabricava per a la ciutat de Barcelona, i venia els seus productes en farmàcies.Isaac Carasso va negociar amb l'empresa de tramvies de la Ciutat Comtal un preu pel qual els cobradors de les línies deixarien els seus pots a la farmàcia corresponent. Els productes esfabricaven a la nit. Els vehicles els portaven a primera hora, en unes petites gelateres amb 24 pots a l'interior, i frenaven fins i tot on no hi havia parada per fer el lliurament, i així el clientpodia recollir l'encàrrec a temps per a la seva esmorzar.
El 1930, gràcies a Isabel, germana d'Alfons XIII i addicta a les postres lactis de Danone, l'empresa es va convertir en proveïdor de la CasaReial espanyola. A Espanya, a més de la central de Barcelona, Danone té fàbriques a Astúries, València, Madrid, Sevilla i Tenerife. El fill del fundador de Danone, Daniel Carasso, el líder deles empreses franceses (que va convertir la marca en un grup mundial), va morir a París el 2009 als 103 anys d'edat i mai va renunciar a la nacionalitat espanyola tant personal com empresarial.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Danone
  • Danone
  • danone
  • Danone
  • danone
  • Danone
  • Danone
  • Danone

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS