Dansa del destí

Páginas: 7 (1507 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015


La pel·lícula “la dansa del destí” està ambientada en l’etapa de la Gran Depressió Americana després del crack del 29, que va desencadenar després en una profunda crisis econòmica mundial que va durar fins a la dècada anterior a la segona guerra mundial.
A la pel·lícula es pot apreciar com les normes delconcurs són clares des del principi, ballar en parella durant dies de forma continuada, amb poques interrupcions. Finalment, la parella que resisteixi més temps ballant serà la guanyadora de 1500 dòlars. Les funcions i rols de cadascú dels personatges principals a la pel·lícula son ben diferents, passant pel mestre de cerimònia Rocky que encarna l’home sense escrúpols; seguidament d’en Robert unjove vagabund marcat pel record d’un cavall mort que anhela un brot d’esperança enmig de la Gran Depressió, i la Gloria, una jove amb tendències suïcides. També hi figuren altres personatges com l’Alice, que es presenta al concurs amb l’ànim d’atraure l’atenció dels magnats de Holliwood, el mariner que es el participant de més edat i la jove parella que està esperant un fill. Les classes socials esveuen clarament reflectides, en primer lloc en els pobres concursants que es veuen forçats a participar en el concurs degut a la crisi econòmica i ser sotmesos a vexacions a canvi de menjar, allotjament i un futur premi de 1500 dòlars. Per un altre banda, està en Rocky l’home de negocis que sap el benefici econòmic que pot obtenir oferint a tothom les misèries humanes a canvi d’una entrada i elpúblic que paga per contemplar les desgràcies dels altres i oblidar-se de les seves preocupacions econòmiques que són menors als dels concursants.
El fet social pel qual gira aquesta pel·lícula es la Gran Depressió dels anys 30 i la novel·la d’Horace McCoy al 1935 “They shoot horses, Don’t they?” per la qual està inspirada i representa el màxim exponent de l’existencialisme Americà. El film es varodar entre altres coses per fer una crítica a la societat del moment, i relata un fet destacable als anys de la Depressió de USA: les maratons de ball que s’organitzaven amb el propòsit d’oferir una esperança als ciutadans que no tenien treball ni diners i molts d’ells fruit de la desesperació dipositaven totes les seves forces en guanyar el concurs. Aquesta constant situació d’angoixa, fa quela Gloria per exemple no vulgui continuar amb la seva vida. Però es justificable el suïcidi de la Gloria? Fins a quin punt els fets socials determinen l’estat d’ànim de les persones fins a portar-les a la idea de suïcidar-se?. Quan la situació exterior es tan difícil de suportar i tu no pots triar el teu propi destí es fàcil arribar a aquesta situació crítica, però la força de voluntat i sobretotel tenir una cosa per la que lluitar com en el cas de la parella jove que espera el seu primer fill els fa no decaure i seguir lluitant fins al final al concurs i a la vida.
La Gloria al final de la pel·lícula farta de la immundícia de la vida i de que els seus problemes són un carreró sense sortida, li demana al seu amic Robert que li dispari per acabar amb la seva agonia. Ell s’identifica ambla seva manera de valorar l’existència, es per això que quan els policies li pregunten per què ho ha fet ell els hi contesta “Ella me lo ha pedido”. Els existencialistes fan un símil entre sacrificar un cavall ferit i el de matar a una persona que està sofrint. Es per això que al final de la pel·lícula s’hi pot observar conductes de desviació social per part dels protagonistes, doncs el suïcidi esun comportament que viola les normes socialment compartides per qualsevol sistema social. Per tal de prevenir o corregir el comportament desviat s’utilitza el control social en totes les societats, i algunes mesures poden ser la presó o les sancions econòmiques. A la pel·lícula, també es pot observar anomia degut a la situació de crisi social, que es la falta de normes o incapacitat de l’ordre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • desti
  • Dansas
  • dans
  • La Dansa
  • dansa
  • La Dansa
  • dans
  • Dans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS