Darwin i la teoria de la evolució

Páginas: 5 (1001 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014

TREBALL SOBRE EVOLUCIONISME I
CREACIONISME
INTRODUCCIÓ:
En aquest treball s’exposen les idees principals sobre l’evolucionisme i el creacionisme Les diferents teories s’originen en l’intent de trobar resposta a preguntes que sorgeixen de l’observació de la realitat.
CREACIONISME
És una afirmació teològica en la que s’explica que un ésser superior (Déu) ha creat totes les especiesuna a una tal i com les coneixem avui en dia de la Terra: animals, plantes, l’home... en 6 dies.
El creacionisme per la cultura occidental dóna resposta a les preguntes bàsiques sobre l‘origen de l’espècie humana, aquestes es troben escrites a la Bíblia, concretament en el capítol del Gènesis, per tant prové de la religió. Aquestes idees han estat vigents fins ben entrat el segle XlX.
Elspersonatges principals d’aquesta teoria són:
L’arquebisbe Ussher
Gregor CuVier (teoria del catastrofisme)

Els encerts és que en algun moment s’ha creat el món, que existeix un origen. Un error per a mi, és que no ho ha creat un ésser superior, i tampoc ho ha fet en 6 dies.


EVOLUCIONISME:
És una teoria que diu que cada espècie procedeix d’un organisme més senzill que ha anatevolucionant durant els anys per així millorar les seves característiques. L’evolució consisteix en una selecció natural que afavoreix els canvis més útils per a la supervivència i l’adaptació al medi.
Els personatges principals d’aquesta teoria són:
Jean Baptiste Lamarck
Charles Darwin
Alexander Oparin
Stanley Miller

L’evolucionisme prové de les teories extretes de Lamarck i Darwin. Jean BaptisteLamarck deia que les espècies no desapareixien sinó que es transformaven per adaptar-se al medi, poc a poc, les millores s’anaven passant per herència i així és creava una nova espècie: La funció crea l’òrgan, per exemple: el coll de les girafes ha anat evolucionant al llarg dels anys, per poder alimentar-se millor. Charles Darwin va viatjar a bord del Beagle i gràcies això li van permetreformular unes hipòtesis.
Al 1832 Darwin va a la Patagònia i es troba esquelets fòssils, i els relaciona amb els actuals per veure la diferencia entre els vius i els morts. Quan tenia 27 anys Lyell li presenta a Richard Owen que va confirmar la semblança dels mamífers fòssils descoberts per Darwin i les espècies actuals. Darwin no va publicar res fins 28 anys després, sobre la teoria de les especiesal 1859. Haisly va publicar, on deia que teníem una connexió amb el micos. Darwin també va publicar als 62 anys on deia que hi havia una connexió entre l’home i una sèrie animal. Darwin va examinar les similituds de la estructura corporal, entre la intel·ligència de l’home i els animals superiors és una diferència de grau, però no de naturalesa, comparteixen l’atenció, la curiositat, laimaginació...
Oparin integrà coneixements de l'època sobre biologia, paleontologia, química, geologia i astronomia en un intent per a explicar l'origen de la vida des d'un punt de vista no espontani.
Stanley L. Miller va ser el primer junt amb Harold Urey que va aconseguir una simulació química al laboratori sobre l'origen de la vida. El seu experiment consistia en dissoldre en aigua el que seria laatmosfera primitiva (CH4, NH3, H2O, H2) amb l'ajut de l'electricitat.
He trobat com a error que l’atzar no es pot considerar un accident en l’evolució i que no s’evoluciona individualment sinó que evoluciona una població. I com a encert gairebé tot el que s’explica com a canvi, evolució de les espècies, que cada espècie procedeix d’altres anteriors que han anat experimentant canvis al llarg de milionsd’anys.

L’ACTUALITAT:
En l’actualitat hi ha molta gent que creu més en l’evolucionisme que el creacionisme, ja que el creacionisme està relacionat amb la religió i no tant amb la ciència. El creacionisme ha baixat però no ha desaparegut, ha disminuït per la teoria del disseny intel·ligent, és a dir, és una teoria difosa per un petit grup de biòlegs de EEUU i França on deien que tot eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La teor a de la evoluci n de Darwin
  • Charles Darwin la evoluci n
  • teoria de darwin
  • Teoria De Darwin
  • teoria de darwin
  • Teoria De Darwin
  • Darwin y su teoría
  • Teoría Darwinista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS