Dasda

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
Literatura

El Modernisme. La Poesia

1. La literatura europea al final del segle XIX

A mitjans del segle XIX el romanticisme va passar de moda i a reacció van aparèixer altres tendències.1. El Parnassianisme

L’escola francesa Parnassiana a 1860 volia fer una poesia impecable, impersonal, objectiva i descriptiva. Tenia com a objectiu la bellesa.

2. El Simbolisme

ElSimbolisme es un moviment poètic que va sorgir a França al final del 1870. Els seguidors del Simbolisme s’enfronten a la societat i no els interessa descriure la realitat sensible sinó suggerir permitja de símbols allò que és inabastable amb els sentits. Els grans poetes d’aquest moviment són: Baudelaire, Verlaine, Rimbaud i Mallarmé.

3. El Decadentisme

El Decadentisme és un component delSimbolisme. Es va iniciar a la dècada del 1880. Va tenir influència en la majoria de les arts plàstiques i en la literatura d’arreu del món. Destaca Oscar Wilde o Gabriele D’Annunzio.

La idea delDecadentisme surt d’una etapa irreversible de degeneració cultural. El Decadentisme defensa l’art per l’art.



2. Catalunya al final del segle XIX

Amb la Restauració de la monarquia de Borbóal 1874 va comportar un període de pau i estabilitat econòmica. A rel d’això es va celebrar l’Exposició Universal de Barcelona al 1888. La ciutat va començar a ser coneguda a Europa y aires europeusvan arribar a Catalunya.

1. El Modernisme artístic i el Modernisme literari

El Modernisme va ser el moviment que va sorgir a Catalunya al final del segle XIX amb l’objectiu de transformar lacultura tradicional en una cultura moderna.





2. El Modernisme literari: un moviment dual

L’estil literari sorgeix a Catalunya al 1892 i comença amb dos fronts:

- La tendènciavitalista-regeneracionista. El vitalisme es va originar amb el pensament de recuperar el paper del jo, de la persona gairebé sobrehumana que amb la seva voluntat tenia la capacitat de transformar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dasdas
  • dasd
  • dasdas
  • dasdas
  • Dasd
  • Dasd
  • dasd
  • dasda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS