David hume [català]

Páginas: 4 (817 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2011
COMENTARI DE TEXT:

1.
El text ens comença parlant sobre el 'costum', que ens permet saber el que passarà per l'experiència que tenim d'aquesta mateixa acció en el passat. Això és totalmentimpossible per Hume, ja que mai podem saber el que passarà en el futur ni tan sols tenint una gran experiència en el passat, tal com diu el 'empirisme', no podem tenir experiència d'un cosa que no hapassat. L'únic que pot dir-nos l'experiència en aquest cas és la causa i l'efecte que una bola colpegi a l'altra, o almenys fer-nos creure el que podria passar, però no el que passarà amb aquestes queestan a punt de colpejar.
El text defensa la idea que el 'costum' és un coneixement totalment injustificat del qual no ens podem fiar.

2.
“Poders dels quals actuen els cossos”: Referència a la causai l'efecte de les coses. En el text, el que passarà amb la bola de billar si és colpejada per l'altra.

“Qualitats sensibles”: Tot el que podem percebre de les coses a través dels sentits.

3.«No hi ha cap argument que em determini a suposar que l’efecte
serà conforme a l’experiència passada»
Hume afirma en aquesta frase que no podem dir el que passarà guiant-nos per l'experiència passada.Defensa la idea que no hi ha cap relació de necessitat que ens permeti saber la 'causa i l'efecte'de les coses. El que ens fa 'imaginar' el que pot passar és el costum, que mitjançant l'experiènciarepetitiva en accions passades ens pot confondre i donar-nos una idea de la qual no podem refiar-nos, ja que és erroni, perquè no hi ha cap impressió (percepció primària ) que ens indiqui que passarà elmateix que el que ja va passar en el passat.
David Hume era un filòsof empirista que creia que tot contingut mental és una percepció o té l'origen en una percepció, és a dir, no creia en les ideesinnates. Segons Hume, el coneixement es divideix en impressions i idees. Les primeres són percepcions simples i immediates de la realitat i les segones són impressions que es converteixen en idees...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • David hume
  • David hume
  • David Hume
  • DAVID HUME
  • David Hume
  • David hume
  • david hume
  • David hume

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS