Dcaadadd

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
MINERALS RARS
QUÈ SÓN?

Nom:

Activitat 1

Visualitzeu el següent vídeo aparegut a la web de la BBC World, el passat 4 de juliol del 2011, sobre els minerals rars:http://www.youtube.com/watch?v=EvUzjVM8ofk

A continuació llegiu amb atenció la notícia: Minerals rars: la carrera per desafiar el domini xinèshttp://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2011/07/110704_japon_minerales_raros_mes.shtml

En base a la informació del vídeo i de l’article, contesteu a les següents preguntes, de manera sintètica i amb les vostres paraules:

1. Què són els minerals rars?
Són aquellsminerals que abundant a la Terra però que no són coneguts per tota la població mundial. Aquests minerals són la base de les tecnologies actuals i les del futur, i a més a més són crucials per a lesenergies renovables.
2. Quants en trobem?Indica tots els exemples de minerals rars o terres rares que existeixin.
Sabem que hi ha 17 elements de la taula periòdica com per exemple: Gadolini, Tuli,Lantani, Neodimi o Ceri.
Aquests minerals els trobem a les següents terres : Japó, Xina, EEUU, Rússia, Austràlia i algunes repúbliques de la unió Soviètica. A més a més no fa gaire es va trobar que alPacífic hi havia tonelades d’aquests minerals.
3. Per què són tan necessaris aquests tipus de minerals? Es podrien utilitzar altres més accessibles i que es trobin en major quantitat com a substituts?Són tan necessaris perquè són peces claus en el desenvolupament i construcció de tecnologies i fonts renovables. No en podríem utilitzar d’altres ja que no tenen les mateixes propietats.
4. Comés l’extracció d’aquests minerals?
La seva extracció no és gens fàcil. A més a més pot arribar a ser tòxica i radioactiva.
5. Quants m3 de sòl es perden per produir 1 t de minerals rars?
Esperden 300m2
6. Explica què vol dir la frase del professor AmineshJha: “Si això es així, això podria comprometre la posició de Xina al mercat”.

7. Indica com són les reserves de minerals rars...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS