DCACE Curriculum

Páginas: 6 (1311 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2015
DCACE-Montserrat
Bloc 1. EL CURRÍCULUM A EDUCACIÓ INFANTIL I

Introducció al concepte:
Hi ha moltes difinicions de currículum. En educación no hi ha conceptes clars, són abstractes. És un concepte complex per definir.
El concepte de currículum és un terme que s’utilitza de fa molts anys (anys 20-30). Però a Espanya el va introduir molt més tard ( anys 70-80)
Hi ha evolució del terme al llarg deltemps.
Models conceptuals: (modlee quadre de definicions)
1. (fragment blanc): Currículum com una planificació, un programa, pla d’estudis. Visió molt simple de currículum.
Currículum ocult: missatges subliminals que afecten a l’educació dels infants. Per tant el currículum ocult no està dins d’aquests fragments.

2. (fragment gris): És una concepció molt més general, tot alló que passa al’escola és curriculum ( aprenentatges, relacions mestre-alumne, metodología, organització).

3. (fragment groc): Linea més integradora, introdueix un concepte molt nou. LA manera més actual d’entendre el concepte, però tenin en compte les altres dos líneas. El curriculum és un procés que selecciona, organitza i distribueix la cultura que ha de ser apressa. Tots els estats estableixen un currículumoficial, per regular l’ensenyament.

“ Tots els nens i nenes del estat espanyol, en acabar l’etapa obligatòria han d’adquirir les capacitats indicades.”
Per tal de tenir una igualtat, s’ha de garantir la igualtat d’oportunitats per adquirir uns coneixements mínims.

El governt decideix el currículum desde la prespectiva ideologica, cultural. Del que ell creu que és necessari a la societat, segons laseva propia mirada ideologica.

LOGSE->1990
LOE -> 2006 Torna a ser una llei sobre un govern socialista, va provocar un canvi anècdotic, canvis molt petits
LOMCE (2013) -> Llei conservadora i innovadora.

Parlar sobre currículum exigeix admetre un conjunt de valors socials que limiten l’àmbit d’opcions disponibles.

El curriculum prescrit: el del govern
El currículum presentat als professors: lagenerelitat
El currículum moldejat per els professors: el profesorat el concreten
El currículum en acció: el que realment es porten a la pràctica
El currículum realitzat: el que fan els nens i nenes
El currículum avaluat


En l’actualitat existeixen numbroses ruptures i discontinuitats en el desenvolupament curricular.


Definició de currículum:
El terme currículum es refereix al conjuntd’objectius, continguts, criteris metodològics i d’avaluació que orienten l’activitat acadèmica (ensenyament i aprenentatge): què, com i quan ensenyar?, i què, com i quan avaluar? El currículum permet planificar les activitats acadèmiques de forma general, ja que allò específic està determinat pels plans i programes d’estudi (que no són el mateix que el currículum). Primera concepció
Per mitjà de laconstrucció curricular la institució plasma la seva concepció d’educació. D’aquesta manera, el currículum permet la previsió d’allò que s’ha de fer per aconseguir el model de persona que es pretén generar a través de la seva implementació.

Resum: El concepte currículum,actualmente, es refereix no solament a l’estructura formal dels plans i programes d’estudi, sinó a tots els aspectes que impliquenl’elecció de continguts i la seva disposició, necessitats de la societat i tecnologia disponible. No solament entenem el currículum com una estructura formal, sinó que també hem de tenir en compte la planificació, l’organització…
Coll: El currículum escolar no es més que la concreció de un projecte social i cultural formulat en termes de intencions educatives i de mitjans per aconseguir-les.Activitat: introductori el concepte
El concepte de currículum es un terme molt complex, que al llarg dels anys ha anat evolucionat la manera de concebre’l, té una llarga trajectòria en el temps.
Hi ha tres visións: la primera va relaciónada amb el pla d’estudis, una línea més amplia, de tot alló que passa a l’aula, i finalment una que integra les altres dues i projecta endavant introduint un tema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dcac
  • Curriculum
  • Curriculum
  • Curriculum
  • Curriculum
  • Curriculum
  • Curriculum
  • Curriculum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS