dddsss

Páginas: 35 (8732 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
1.Introduccio

2.Kimberlita

2.1.Descripció
La kimberlita és un tipus roca ígnia volcànica, potàssica, coneguda perquè a vegades conté diamants. Porta el nom de la ciutat de Kimberley, Sud-àfrica, on el descobriment d'un diamant de 83,5 quirats (16,7 g) en 1871 va donar lloc a una febre de diamants, i amb el temps a l'excavació del Big Hole.

2.2Caracteristiques
Tant la ubicació il'origen dels magmes de kimberlita són debatuts.
Pero segons les seves caracterisitques la kimberlita es pot classificar entre Grup I i Grup II:
-Grup I:El grup I de kimberlites són roques ígnies potàssiques, ultramáficas riques en CO2. La composició dominate és una associació principal de minerals: olivina ric en forsterita, ilmenita de magnesi, floreta de crom, floreta almandino, diópsido de crom(en alguns casos subcalcic), flogopita, enstatita i cromita pobre en titani. Les kimberlites del grup I presenten una textura distintiva inequigranular causada per d'macrocristales (0.5 a 10 mm) a megacristales (10-200 mm) fenocristales d'olivina, floreta, diópsido de crom, ilmenita magnesiano i flogopita, en una matriu de grans fins a mitjans.
GrupII:El grup II de kimberlites (o orangeites) sónroques ultrapotàssiques i peralcalinos riques en volàtils (predominantment H2O). La característica distintiva de les orangeites són macrocristales i microfenocristales de flogopita, juntament amb una matriu de miques que varien en composició flogopita a "tetraferriphlogopite" (flogopita anormalment rica en ferro). Macrocristales d'olivina i vidres primaris euhedrales reabsorbits en una matriud'olivina és comú però no vol dir que tots ho suiguin .
Mineralògicament, la kimberlita té una composició molt variable i complexa. Entre els seus components majoritaris figuren:

a) Sílice, en proporció de 20-40%
b) Titani, entre 1,5 i 2%
c) Alumini, de 2 a 10%
d) Ferro, en quantitat similar a l'existent en les roques ultrabásicas
e) Magnesi, entre 14 i 34%
f) Calci, pot variar de 2 a 20%, finsi tot 40%,
A més, sodi, potassi, aigua, gas carbònic, fòsfor i sofre.

2.3Formacio
La kimberlita es presenta a l'escorça de la Terra en estructures verticals conegudes com a xemeneies de kimberlita . Les xemeneies de kimberlita són la font més important de l'extracció de diamants actualment. El consens científic sobre la kimberlita és que es va formar a gran fondària dins del mantell de laTerra. La formació ocorre a fondàries entre 150 i 450 km per composició del mantell anòmala i exòtica i han estat erupcionades ràpida i violentament. És per la seva formació a gran fondària la que fa a la kimberlita propensa a tenir de diamants.
2.4Localitzacio
Hi ha aproximadament unes 3000 xemeneies kimberlíticas al món, principalment a Àfrica i Rússia, i unes 100 a USA i Canadà (Cratónd'Amèrica del Nord), de les quals només 50 a 60 són rendibles i unes 10 a 12 estan en explotació. Al Brasil les kimberlites es van erosionar, però hi ha dipòsits secundaris de diamants amb qualitat industrial.

A l'Argentina no hi ha kimberlites i tampoc hi ha moltes zones cratónicas (com les Serres de Tandil) on poden aparèixer.
En Missions, Uruguai i Sud del Brasil podia haver xemeneies kimberlíticasjo plaers, però estarien cobertes pels basalts del Paraná.

2.5Importància econòmica
Les kimberlites són la font primària més important de diamants. Moltes xemeneies de kimberlita també produeixen motls diposits de diamants. Només 1 de cada 200 xemeneies de kimberlita contenen diamants de qualitat.
Els dipòsits situats a Kimberley, Sud-àfrica van ser els primers i van donar nom a la roca. Elsdiamants de Kimberley es van trobar inicialamente en kimberlita meteorolizada, que és de color groc per la limonita, i es va batejar com a terra groga. Treballs a major profunditat van trobar roca menys alterada, kimberlita serpentinizada, que els miners van cridar terra blava.
3.Diamant
3.1Descripcio estructura del carboni i al·lotropiaestructura cristal·lina del diamant
En mineralogia,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dddsss
  • dddsss

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS