De Garrovillas a Alforja

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 14 de abril de 2014
DE GARROVILLAS A ALFORJA

La senyora Dolors, va néixer a Garrovillas de Alconetar (Càceres ) fa 74 anys i està molt agraïda de que encara desprès de tants anys algú es pugui interessar pel quevam patir totes les persones que van deixar la seva família i la seva llar, per cercar una vida més digna.

El seu pare treballava al camp, quan hi havia feina i la seva mare era modista. La Pilar,la seva germana gran, treballava al camp en la collita del cotó i quan la Guardia Civil no la veia, buscava mineral a la mina i al riu. Ella i el Santos, el seu germà petit, anaven a buscar olives,glans o qualsevol cosa que es pogués menjar o vendre, que torbaven a la vora dels camins.

La senyora Dolors m’explica que, en el seu poble la majoria de les terres eren de només dos o trespropietaris i que només agafaven gen per treballar quan era la collita o be si et llogaven un tros de terra no donava gaire bé ni per menjar. Així doncs veient que allí no hi havia futur la gent del seu poblevan començar a marxar a altres ciutats on s’hi deia que hi havia treball i que estava millor pagat.

En veure que la situació no millorava, el seu pare també va decidir marxar del poble i venir aCatalunya, i va poder trobar treball de pagès a Alforja. La senyora Dolors recorda que el dia que els seu pare va marxar se’l va passar tot plorant, no entenia perquè el seu pare tenia que marxar tanlluny i li va dir que si era per donar-li menjar, que no marxes que ella menjaria molt poquet, el seu pare l’hi va fer una abraçada molt forta i li va dir “ No te preocupes Lolita hija mia, prontovolveremos ha estar todos juntos”

Quan el seu pare va poder llogar un lloc per viure, la senyora Dolors , la seva mare i els seu germans van venir a Alforja. La seva mare va vendre tot el que teniaper poder comprar el bitllets de tren i amb molta tristesa es van acomiadar dels avis i dels coneguts.
El viatge va ser molt llarg, primer van anar a Càceres i allí van agafar un tren cap a Madrid....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Garrovillas
  • la alforja magica
  • Bolsa alforja y espada
  • Alforjas De Monsefu
  • La alforja del jorobado
  • El Cazador De Alforja (Análisis Literario)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS