De Nador A Vic

Páginas: 8 (1959 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
§ Gènere literari al qual pertany l’obra:
Aquesta obra és una obra de gènere narratiu-biografia , ja que explica , no de forma molt detallada, la vida d’una immigrant que existeix en la realitat, Laila Karrouch.
§ Punt de vista i persona:
És un llibre que parla sobre la vida de la Laila Karrouch , el qual està escrit per ella mateixa , per tant en aquesta obra existeix un narrador protagonistaque narra la seva vida , en primera persona del singular.
§ Estructura externa:
Aquest llibre esta dividit en capítols , els quals estan enllaçats entre si però parlen de temes diferents.
§ Estructura interna:
Crec que aquest llibre no té exactament un plantejament , nus i desenllaç , ja que es tracta de una novel·la a la vegada biografia i penso que el plantejament seria el naixement de laLaila i el desenllaç la seva mort. Però dintre del llibre podria destacar un plantejament que seria els moments en que decideixen marxar cap a Espanya i es presenta a ella i a la seva família(viatge, arribada…), un nus que seria els moments de la seva adaptació a Vic i els viatges que fan al Marroc, a més de les històries familiars que succeeixen(casament de la Hayat, mort de l’avi…) i un desenllaçque seria finalment el seu casament amb l’ Omar i el fet de ser mare de la Ikram.
§ Espai:
La majoria de successos ocorren en Vic, Catalunya , poble on han immigrat la Laila i la seva família. Dintre de aquest espai han hagut diferents escenaris com l’escola , casa seva, el carrer Sant Pau, la plaça dels Màrtirs… . Tot i això molts actes succeeixen al Marroc , concretament al seu poble i aNador en escenaris com la casa gran , l’hort, el carrer…Però també hi ha un altre espai on viatgen , Holanda, és allà on passen unes de les vacances d’estiu en companyia dels seus avis.
§ Temps:
Els fets d’aquesta obra succeeixen , i estan explicats de manera resumida, durant 17 anys , que són els anys que transcorren des de la seva immigració cap a Vic a l’any 1985 fins l’any 2002 quan neix l’Ikrami la Laila explica la seva situació. Durant aquest temps van apareixent algunes dades per intentar no perdre al lector.
§ Personatges:
Durant l’obra apareixen diferents personatges (als quals no descriure ja que van canviant en el temps i a més no estan explicats molt al llibre) i entre ells destaca Laila Karrouch, que és la protagonista .
També apareixen altres personatges , als qualsdestacaria com a personatges secundaris , que són , per exemple, sa mare Fadma, son pare Ahmed, el seu germà gran Nourdine, la seva germana gran Hayat, les seves germanes més petites Rashida i Karima, els seus avis que resideixen al Marroc Amar i Fàtima, els seus avis que resideixen a Holanda Shaib i Fàtima, el seu marit l’ Omar , la seva filla Ikram , la seva entrenadora la Montse Campos… Tots aquests ialguns més han sigut durant el llibre els personatges secundaris però a més , a vegades, han sigut els personatges antagonistes , perquè donaven la contra a la Laila o no acceptaven el que feia…
§ Argument del llibre:
Era l’agost de 1985 la Laila Karrouch, de vuit anys, i la seva família, formada per set membres: el pare Ahmed , la mare Fadma , el germà gran Nourdine, la germana gran Hayat, laLaila i les petites Rashida i Karima, estaven a punt de marxar cap a Vic on pensaven que la seva vida seria millor. En aquells moments en que tothom s’acomiadava , la família , però sobretot la Laila , encara i tenir ganes de marxar intentaven agafar els màxims records possibles del seu poble i de la casa tan gran on havien viscut sempre.
Acompanyats d’un tiet van arribar a l’aeroport de Melilla, allà van agafar un avió cap a Barcelona i el tren cap a Vic, on hi seria la seva nova llar. Tots estaven impressionats i a la vegada tenien por de tantes llums com hi havia i dels edificis tan alts. El seu pis era molt diferent de la casa on havien viscut i hi tenia més comoditats que l’altre encara que n’era més petit. El primers dies d’adaptació van ser una mica durs perquè tan sols el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • De Nador A Vic
  • De Nador a Vic
  • vice
  • Vico
  • Vice
  • Vico
  • Nador City
  • La Primavera en Nador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS